La Policia Nacional intensificarà el control nocturn de la Platja de Palma aquest estiu

Salom i Hila, presidint la junta

09/05/2017

La delegada del Govern ha copresidit aquest migdia la Junta Local de Seguretat de Palma al costat del batle de Ciutat


La delegada del Govern en Illes Balears, Maria Salom, ha copresidido aquest migdia la Junta Local de Seguretat de Palma al costat del batle de Ciutat, José Hila, una reunió en la qual s'han perfilat els operatius conjunts de cara als mesos d'estiu per combatre la delinqüència principalment en la Platja de Palma, un de les destinacions turístiques més importants de Balears.

Tant Policia Local com a Policia Nacional han apostat per reestructurar els seus respectius efectius destinats al nucli turístic de manera que en horari de tard-nit i, sobretot, durant la matinada, s'intensifiquin els controls a la zona per evitar els problemes que es produeixen en determinades carrers de la Platja de Palma. Així mateix, la Policia Nacional incidirà en les operacions conjuntes contra els grups que proveeixen de falsificacions als venedors ambulants.

La delegada del Govern ha proposat celebrar una reunió entre els cossos policials i l'Associació d'Hotelers Platja de Palma de Mallorca perquè els empresaris exposin les seves preocupacions i es persegueixin amb major eficàcia els delictes que pateixen. A més, les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat formaran als empleats dels hotels sobre com actuar davant qualsevol delicte que sofreixi l'establiment o els seus clients.

Sobre els reforços estivals, Salom ha afirmat que, a l'espera que el Govern els faci públics en les properes setmanes, “les contactes mantinguts ens indiquen que seran superiors als de la temporada passada”.

En la junta han participat també el cap superior de la Policia Nacional, Antonio Jarabo; el coronel cap de la Guàrdia Civil, Jaume Barceló; la regidora de Seguritat Ciutadana, Angélica Pastor; el cap de la Policia Local de Palma, Josep Palouzié, i el director general d’Emergències del Govern, Pere Perelló.