El secretari d'Estat de l'Agenda Digital visita el Consell per conèixer el desenvolupament del projecte ‘Smart Island Mallorca’, que rebrà 8,8 milions d'euros del Govern d'Espanya

Salom, amb Lassalle i Ensenyat, al Consell

12/05/2017

La delegada Maria Salom ha acompanyat a José María Lassalle a la reunió amb el president insular, Miquel Ensenyat


El secretari d'Estat per a la Societat de la Informació i l'Agenda Digital, José María Lassalle, acompanyat per la delegada del Govern en Illes Balears, Maria Salom, s'ha reunit aquest migdia amb el president del Consell de Mallorca, Mioquel Ensenyat, per conèixer el desenvolupament del projecte Smart Island Mallorca, pel qual l'Administració insular rebrà 8,8 milions d'euros del Govern a través de  l'entitat pública empresarial Red.es.

Lassalle ha explicat que es tracta de fer possible que parteix dels serveis públics que es presten a la Illa puguin ser accessibles en temps real a través de diferents aplicacions. La implantació del projecte es durà a terme en col·laboració amb el Ministeri d'Energia, Turisme i Agenda Digital.

Aquest projecte suposa una forta inversió estatal per a diferents iniciatives relacionades amb la intel·ligència artificial i la modernització. El Consell de Mallorca, que es va presentar a la I Convocatòria d'Illes Intel·ligents en 2015, va aconseguir aquesta subvenció al juliol de 2016 i des de llavors s'han reunit els equips de treball per dur a terme el projecte insular.

Prèviament, el secretari d'Estat i la delegada del Govern s'han reunit amb el regidor d’Economia, Hisenda i Innovació, Adrián García, i  tècnics de la Smart Office de l'Ajuntament de Palma per conèixer els projectes de ciutat intel·ligent que planeja Cort.


Agenda Digital per a Espanya

Els programes d'Illes i Ciutats Intel·ligents formen part del Pla Nacional de Ciutats Intel·ligents de l'Agenda Digital per a Espanya, que està dotat amb un pressupost de 188 milions d'euros.

El Pla suposa una reforma substancial de les polítiques d'estímul i ajuda al desplegament de ciutats intel·ligents mantinguda fins al moment i opera en quatre àmbits d'actuació: governança, ajudes a les entitats locals i la indústria, internacionalització i desenvolupament de normatives tècniques i jurídiques.