La Guàrdia Civil culmina la 'Operació Valley' contra la venda de droga amb 19 detinguts a la Part Forana

12/05/2017

Confiscats 1.100 grams de cocaïna, 600 plantes de marihuana 800 grams de fulla de coca, centenars de grams d'haixix, 48.000 € en metàl·lic, joies, efectes electrònics, vehicles i 4 escopetes de caça / 16 registres domiciliaris a Palma, Sóller, Port de Sóller, Algaida i Sineu


La Guàrdia Civil ha portat  a cap l'explotació de la 1ª fase  de la 'Operació Valley' amb la detenció de 19 persones per delictes de tràfic de drogues i  grup criminal per delinquir.

Dins de la lluita que desenvolupa la Guàrdia Civil en contra del tràfic de drogues, especialment en la Part Forana, es venia investigant a aquesta organització des del mes de setembre del passat any,  en comprovar que es dedicava a la  distribució i venda de droga, principalment cocaïna i marihuana, en la localitat de Sóller i les adjacents.

El passat dia 10 es va dur a terme la fase d'explotació, en la qual es van practicar un total de 16 registres domiciliaris en les localitats de Sóller, Palma Algaida i Sineu. En ells es van confiscar 1.100 grams de cocaïna, 1.550 grams de substància de ‘tall’, 50 grams d'haixix, 800 grams de cogollos de marihuana, 600 plantes de la mateixa substància, 800 grams de de fulles de coca (la primera vegada en Balears que es confisca aquesta substància), més 46.000 € en metàl·lic, 1.300 grams de joies d'or valorades en 48.000 €, 3 diamants el valor dels quals és de 2.000 €, perfums valorats en 800 €, 2 vehicles d'alta gamma valorats en 80.000 € , quatre escopetes de caça,  a més de nombrosos aparells electrònics que havien estat intercanviats per droga i procedents segons els investigadors de robatoris comesos en diferents llocs de Mallorca.

El grup estava perfectament estructurat i organitzat, de manera que els detinguts a Palma, a més de vendre, es dedicaven a aprovisionar de droga als punts de venda de Sóller. Així mateix els punts de Sineu i Algaida s'encarregaven del cultiu de marihuana, amb una infraestructura molt avançada per al desenvolupament i creixement de les plantes en cultius d'interior.

Des de la localitat de Sóller es distribuïa la droga des dels  domicilis registrats a més de traslladar-se els venedors allí on eren requerits, tant a l'interior del poble com en localitats dels voltants de  Sóller.

En el desenvolupament de la fase d'explotació de l'operació van intervenir un centenar de Guàrdies Civils de diferents especialitats de Balears, liderats per l'Equip de Delinqüència Organitzada i Antidroga (EDOA).