La Guàrdia Civil localitza a altres 6 ciutadans estrangers entre Campos i Llucmajor que han entrat de forma il·legal a Espanya

16/05/2017

En total, les 18 persones indocumentades van arribar finalment en 3 pasteres trobades al llarg del dia d'ahir


La Guàrdia Civil, en col·laboració amb la Policia Local de Llucmajor, va interceptar anit a sis individus més que se sumen als dotze ciutadans estrangers que van ser localitzats ahir al matí després de ser detectades dues embarcacions tipus pastera a la platja de Ses Covetes (Campos) i en el Cap de Ses Salines. Una tercera embarcació d'idèntiques característiques va ser trobada ahir a última hora de la tarda en una cala de Santanyí durant el dispositiu de cerca establert per la Benemérita. Les 18 persones, totes indocumentades que han entrat a Espanya de forma il·legal, passaran matí a disposició judicial després de les proves identificatives de la Brigada d'Estrangeria de la Policia Nacional.

Després de localitzar a dotze persones al llarg del matí, sobre les 23:30 hores d'ahir una patrulla de la Guàrdia Civil va interceptar a dues més en Sa Ràpita (Campos), desorientades i sense documentació. Sobre la mateixa hora la Policia Local de Llucmajor va rebre avís de la presència d'altres  individus per la carretera cap a Cala Pi (Llucmajor) interceptant poc després a dos homes, també indocumentats, que posteriorment van ser posats a la disposició de la Guàrdia Civil de Llucmajor. Finalment una patrulla de Tràfic de la Benemérita va localitzar a altres dos individus sospitosos igualment d'haver entrat a Espanya de forma irregular.

El dispositiu muntat per la Guàrdia Civil ha permès localitzar un total de 18 immigrants. A les dues embarcacions oposades inicialment, en Ses Covetes i en el Cap de Ses Salines, a última hora d'ahir tard es va unir una tercera trobada en el Va calar de sa Barca Trencada (Santanyí). D'aquesta forma són set les embarcacions d'aquestes característiques que han estat localitzades en Balears aquest 2017. En 2016 van arribar a Illes Balears tres embarcacions de similars característiques; tres en 2015 i dos en 2014.

La Guàrdia Civil rescata a 12 ciutadans estrangers en Campos i Santanyí que han entrat de forma il·legal a Espanya