Guàrdia Civil i Policia Local d'Inca formaran un grup de treball per combatre la delinqüència juvenil

Salom, en el minut de silenci a Inca

23/05/2017

La delegada del Govern ha copresidit aquest migdia la Junta Local de Seguretat al costat del batle Virgili Moreno / Després de la junta s'ha celebrat un minut de silenci de condemna per l'atemptat d'ahir a Manchester


La delegada del Govern en Illes Balears, Maria Salom, ha copresidido aquest migdia la Junta Local de Seguretat d'Inca al costat del batle de la capital del Raiguer, Virgili Moreno, en una reunió celebrada en l'Ajuntament en la qual també han participat el coronel cap de la Guàrdia Civil, Jaume Barceló, el director general d'Emergències i Interior, Pere Perelló, regidors i membres de la Policia Local.

L'alcalde i la delegada han destacat la “molt bona” col·laboració entre la Policia Local i la Guàrdia Civil, que duen a terme reunions constants dins del Comitè de Coordinació. “És d'agrair aquesta bona sintonia per millorar la seguretat ciutadana a Inca”, ha destacat Salom.

El primer Balanç de Criminalitat del Ministeri de l'Interior fet públic la setmana passada (que per primera vegada recull estadístiques de ciutats amb més de 30.000 habitants) va reflectir en Inca un augment del 14,9% de les infraccions penals entre gener i març d'aquest any. En termes quantitatius es van comptabilitzar 38 delictes més respecte al mateix període de l'any anterior (293 aquesta arrencada d'any per 255 en 2016).


Nous indicadors de criminalitat

Malgrat l'increment percentual, provocat principalment per la inclusió de nous indicadors de criminalitat en l'Oficina Estadística de la Unió Europea (EUROSTAT) amb la finalitat de millorar la coherència i comparabilidad internacional, la majoria de delictes es redueixen a la capital del Raiguer com els robatoris amb força en domicilis, establiments i altres instal·lacions (21 de gener a març de 2017 per 32 l'any passat), o els furts (58 per 60). En canvi pugen els robatoris amb violència o intimidació (8 aquest any per 2 en 2016) i la substracció de vehicles (13 per 12).

Preocupa especialment l'augment dels delictes comesos per menors, un aspecte que la Guàrdia Civil ha reforçat dedicant més recursos humans i materials. A més, en la Junta la Benemérita i la Policia Local d'Inca han acordat formar un grup de treball amb l'objectiu de controlar i reduir la delinqüència juvenil.


Minut de silenci en Delegació i a Inca

Al final de la junta de seguretat, la delegada del Govern s'ha unit a el “rebuig, repulsa i consternació” per l'atemptat que va tenir lloc ahir a Manchester celebrant un minut de silenci enfront de l'Ajuntament d'Inca amb la resta de les autoritats locals. De forma paral·lela s'ha portat el mateix acte de condemna a la seu central de la Delegació del Govern, encapçalat pel secretari general, Evelio Antich, així com en la resta d'administracions públiques.

Salom ha traslladat les condolences als familiars de les víctimes i desitjat una ràpida recuperació als ferits i mostra tota la solidaritat amb el poble britànic, “de nou copejat per la barbàrie terrorista. Tots els demòcrates i els partits que creiem en la llibertat hem d'estar units, necessitem la màxima col·laboració de tots, també a nivell internacional, per ser més eficients en la lluita contra aquesta xacra”.

Delegació del Govern en Illes Balears se sumeixi al dol general i les banderes de la Delegació del Govern, igual que la resta d'edificis institucionals, onegen a mitja asta des d'aquest matí fins a les 10:00 hores del proper 25 de maig.