Salom: “La Guàrdia Civil sempre està a les ordres i al servei de tots els espanyols, dels seus problemes i de les seves necessitats”

Salom i el coronel Barceló, a l'homenatge als caiguts

29/05/2017

La delegada del Govern ha presidit, al costat del coronel cap Jaume Barceló, la commemoració del 173 aniversari de la fundació de la Benemérita en la Comandància de Balears


La delegada del Govern en Illes Balears,  Maria Salom, ha presidit avui al costat del coronel cap de la Guàrdia Civil a les Illes, Jaume Barceló, l'acte commemoratiu del 173 aniversari de la fundació de la Benemérita que s'ha celebrat en la Comandància de la Guàrdia Civil en Illes Balears.

Després del lliurament de condecoracions i reconeixements a guàrdies civils, Salom s'ha dirigit als presents posant  èmfasis en el paper que juga la Benemérita com a “exemplar element vertebrador,  sempre a les ordres i al servei de tots els espanyols, dels seus problemes i de les seves necessitats”.

Complerts els seus primers sis mesos al capdavant de la Delegació, la delegada ha comprovat “alguna cosa que sempre havia escoltat i del que ara sóc una privilegiada observadora: que esteu sempre disposats, oferint la vostra mà, la vostra espatlla per ajudar al més necessitat, per socórrer a les víctimes d'accidents o, simplement, per protegir-nos d'aquells que se salten les més elementals normes de convivència”.


Contínua formació especialitzada

Salom ha destacat el “grau d'especialització” de l'Institut Armat, en contínua formació a través de tallers i jornades com els realitzats en els últims mesos sobre les conseqüències que provoquen les malalties mentals, com a accidents o pèrdues d'orientació en les persones majors; sobre sanitat i consum, dedicats a millorar i avançar en el control dels productes que s'importen a Balears; fòrums internacionals per lluitar contra la immigració il·legal amb l'objectiu de combatre les màfies en origen i poder, al mateix temps, salvar vides humanes. En tots aquests àmbits “sempre esteu aquí, la Guàrdia Civil està al capdavant”, ha assenyalat la delegada.

A més, Salom ha recordat que la Benemérita també s'ocupa de mantenir la seguretat de les multitudinàries proves esportives que acullen les nostres carreteres i territoris; realitza continus rescats en la Serra de Tramuntana a través del GREIM, en la majoria d'ocasions per imprudències; o que disposa de “els especialistes en activitats subaqüàtiques més preparats del país”, els GEAS, “com van demostrar la passada Setmana Santa en venir des de Barcelona per ajudar en el rescat de l'espeleòleg mallorquí segó sa i estalvi després de passar dos dies atrapat en les coves subaqüàtiques de Manacor”.


“No dubteu a jugar-vos la vida per salvar les nostres”

La delegada del Govern ha afegit que la Guàrdia Civil “és un cos on cap de vosaltres  escatimeu esforços i que no dubteu a jugar-vos la vida per salvar les nostres, i que no oblidem que heu viscut amenaçats per la barbàrie terrorista fins a fa molt pocs anys.  Sou un exemple per a tots, com estic comprovant i com diu la majoria dels espanyols quan se'ls pregunta”.

Salom s'ha acomiadat felicitant a tots els condecorats per diferents mèrits o esmentats per la seva propera retirada o pas a la reserva “pel seu exemplar comportament i per una trajectòria dedicada a la Benemérita”. També ha dedicat un “especial record” a “tots aquells companys vostres que han deixat la seva vida per Espanya, per servir-nos als espanyols i per donar i permetre que aquest país gaudeixi del nivell de seguretat que avui tenim”. Un agraïment “extensiu als seus familiars i sers estimats”.

L'acte ha comptat amb la presència de la consellera de Presidència del Govern, Pilar Costa; així com les principals autoritats civils i militars de les Illes, a més de representants de la Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat.