Salom: “La presència de policies estrangers beneficia a turistes, ajuntaments, sector hoteler… i a la societat balear en general”

Salom amb l'agent alemanya, en Cala *Rajada

04/07/2017

La delegada del Govern i el coronel cap de la Guàrdia Civil han visitat i donat la benvinguda a l'agent alemany que patrullarà amb la Guàrdia Civil en Cala *Rajada / Fins al 30 de setembre un total de 10 agents d'Alemanya, Itàlia i França col·laboraran amb la *Benemérita en zones turístiques de Mallorca, Eivissa i Formentera


La delegada del Govern en Illes Balears, Maria Salom, i el coronel cap de la Guàrdia Civil a les Illes, Jaume Barceló, han visitat aquest migdia les dependències de la Benemérita en el port de Cala Rajada on han donat la benvinguda a un dels policies alemanys que forma part de les patrulles conjuntes d'Atenció Ciutadana orientades al turista estranger, que per quart estiu consecutiu treballaran amb la Benemérita en diferents punts de Mallorca, Eivissa i Formentera.

Salom ha destacat que “la presència de policies estrangers  beneficia tant als turistes, que se senten més protegits i informats alhora que genera un efecte dissuasori davant comportaments rebutjables; com als  ajuntaments i el sector hoteler, que perceben major seguretat entre els seus visitants i pels quals qualsevol reforç policial és positiu”. Per tant, afegeix la delegada, “aquests 10 agents estrangers suposen un suport per a l'important reforç policial desplegat pel Ministeri de l'Interior dins del Pla Turisme Segur i un plus diferencial per a la nostra destinació turística”.

Com en anys anteriors les Patrulles Mixtes Internacionals compten amb la  participació de la Policia Alemanya, la Gendarmería Nacional Francesa i l'Arma de Carabinieri. Els 4 italians (2 a Formentera, 1 a Santa Eulària des Riu i un altre a Calvià) i els 2 francesos (Sóller i Calvià) romandran fins al 30 de setembre en Balears, mentre que la Policia Alemanya comença amb un agent (Cala Rajada) al que s'aniran afegint progressivament fins a 3 companys (en Magaluf, Peguera i Muro) al llarg de les properes setmanes. En total, les patrulles mixtes comptaran amb un total de 10 agents estrangers aquest estiu. Des de les seves destinacions les patrulles mixtes podran ser projectades a qualsevol racó de l'Arxipèlag on els seus compatriotes siguin víctimes de delictes violents.

Tant la delegada del Govern com el coronel cap de la Guàrdia Civil han reiterat avui el seu agraïment públic a la Federació Hotelera de Mallorca i la d'Eivissa i Formentera, la PIME Formentera,  així com els ajuntaments de Calvià, Sóller, Muro i Santa Eulària des Riu pel suport i la col·laboració en l'aposta per les patrulles mixtes internacionals.

La Guàrdia Civil torna a formar patrulles mixtes amb agents alemanys, francesos i italians a Mallorca, Eivissa i Formentera