Salom dóna la benvinguda als gendarmes i el carabinieri que formaran les patrulles mixtes amb la Guàrdia Civil a Sóller i Calvià

Salom saludant al carabinieri, a Sóller

07/07/2017

La delegada del Govern en Illes Balears, Maria Salom, i el coronel cap de la Guàrdia Civil a les Illes, Jaume Barceló, han visitat aquest migdia la Caserna de la Benemérita a Sóller on han donat la benvinguda a les dues gendarmes i el carabinieri que formen part de les patrulles conjuntes d'Atenció Ciutadana orientades al turista estranger, que treballaran amb la Benemérita a Sóller i Calvià.

Salom ha insistit a assenyalar que “aquestes patrulles mixtes són positives tant per als turistes, que se senten més protegits i informats alhora que genera un efecte dissuasori davant comportaments rebutjables; com per a  els ajuntaments i el sector hoteler, que perceben major seguretat entre els seus visitants”.

Mallorca, Eivissa i Formentera són les destinacions dels 10 agents que aquest estiu formaran part de les Patrulles Mixtes Internacionals. 4 italians (2 a Formentera, 1 a Santa Eulària des Riu i un altre a Calvià) i 2 francesos (Sóller i Calvià) romandran fins al 30 de setembre en Balears, mentre que la Policia Alemanya comença amb un agent (Cala Rajada) al que s'aniran afegint progressivament fins a 3 companys (en Magaluf, Peguera i Muro) al llarg de les properes setmanes.

En total, les patrulles mixtes comptaran amb un total de 10 agents estrangers aquest estiu. Des de les seves destinacions les patrulles mixtes podran ser projectades a qualsevol racó de l'Arxipèlag on els seus compatriotes siguin víctimes de delictes violents.