Interceptats 12 ciutadans estrangers a Llucmajor i Palma que han entrat de forma il·legal a Espanya

07/07/2017

La Guàrdia Civil ha localitzat a 9 a les urbanitzacions de la costa ‘llucmajorera’ i posteriorment la Policia Nacional ha interceptat a altres 3 persones a la capital balear


La Guàrdia Civil ha interceptat aquest matí a nou individus en el municipi de Llucmajor que han entrat a Espanya de forma il·legal. Immediatament ha activat el dispositiu habitual en aquests casos podent localitzar poc després una embarcació tipus pastera abandonada en la costa propera a  Cap Blanc. Poc després, la Policia Nacional ha interceptat a altres tres persones a Palma sospitoses igualment d'haver arribat a bord de la pastera trobada a Llucmajor.

A primera hora d'aquest matí una patrulla dela Guàrdia Civil de Llucmajor ha localitzat a diversos individus caminant per les urbanitzacions de la costa llucmajorera, sospitosos de poder ser immigrants en situació irregular. El dispositiu per terra, mar i aire ha permès en poques hores localitzar a un total de 9 persones immigrants, d'origen algerià, els quals estan sent lliurats al Cos Nacional de Policia després de realitzar les habituals mesures sanitàries i de reconeixement. El dispositiu de cerca es manté actiu.

Una vegada a la disposició de la Brigada d'Estrangeria del Cos Nacional de Policia, demà s'iniciarà l'expedient de devolució i es posaran a disposició judicial. En un termini de 72 hores seran traslladats a un Centre d'Internament d'Estrangers en la Península.

Amb la d'avui són nou les embarcacions d'aquestes característiques que han estat localitzades en Balears aquest 2017. En 2016 van arribar a Illes Balears tres embarcacions tipus pastera; tres en 2015 i dos en 2014.