El SIVE de la Guàrdia Civil intercepta una pastera amb 13 estrangers en aigües de Cabrera que han entrat de forma il·legal a Espanya

10/07/2017

El Sistema Integrat de Vigilància Exterior (SIVE) de la Guàrdia Civil ha localitzat a primera hora d'aquest matí una embarcació tipus pastera en aigües de Cabrera amb 13 ciutadans estrangers a bord que han entrat a Espanya de forma il·legal.

El radar SIVE ha situat l'embarcació al nord-est del parc nacional de Cabrera amb 13 persones a bord. La pastera ha estat interceptada immediatament pel Servei Marítim de la Guàrdia Civil, que l'ha traslladat fins al port de Cala Figuera (Santanyí).

El SIVE de la Guàrdia Civil ja va detectar el passat mes d'abril a dues embarcacions tipus pastera en els voltants de l'Arxipèlag de Cabrera.

Els 13 immigrants indocumentats localitzats avui han estat traslladats a la Comandància de Palma per iniciar els tràmits habituals en aquests casos abans de ser posats a la disposició de la Brigada d'Estrangeria del Cos Nacional de Policia. En un termini de 72 hores seran traslladats a un Centre d'Internament d'Estrangers en la Península.


Inicio expedients d'expulsió

Aquest matí està previst que els dotze immigrants detinguts divendres passat després d'arribar en pastera als voltants del Cap Blanc siguin enviats al CIE de Barcelona després de passar ahir a disposició judicial. Els altres 15 localitzats a Cabrera (després dels 12 inicials van ser identificats 3 més) passaran avui a disposició judicial.

Amb la d'avui són onze les embarcacions d'aquestes característiques que han estat localitzades en Balears aquest 2017. En 2016 van arribar a Illes Balears tres embarcacions tipus pastera; tres en 2015 i dos en 2014.