Salom: “Amb l'helicòpter de la DGT el Govern d'Espanya pretén evitar accidents”

Salom i Gago, enfront de l'helicòpter de la DGT

11/07/2017

La delegada del Govern i la cap provincial de la Direcció general de trànsit a les Illes, Cristina Gago, han presentat avui les característiques de l'aeronau desplaçada a Mallorca / Es tracta d'una de les mesures previstes per la DGT per reforçar la vigilància aquest estiu, amb la finalitat de reduir l'accidentalitat


La delegada del Govern en Illes Balears,  Maria Salom, i la cap provincial de la Direcció general de trànsit a les Illes, Cristina Gago, han presentat avui l'helicòpter de la DGT desplaçat a l'Arxipèlag que el seu objectiu principal és “evitar accidents”, ha destacat Salom. Es tracta d'una de les mesures previstes per la DGT per reforçar la vigilància aquest estiu, amb la finalitat de reduir l'accidentalitat.

L'helicòpter del Ministeri de l'Interior presenta dues característiques noves: una càmera giroestabilizada capaç de detectar tot tipus d'infraccions (distraccions, superació de línies contínues, avançaments indeguts, incorrecta distància de seguretat, incorrecte ús de dispositius de retenció, ús de mòbils al volant...) i un cinemómetro aeri, el Sistema Pegasus, mitjançant el qual poden detectar-se excessos de velocitat.

Des de la Base Militar de Son Sant Joan aquest helicòpter “realitzarà vols diaris en vigilàncies de matí i tarda”, amb un elevat radi d'acció que facilitarà una àmplia cobertura de la xarxa de carreteres insulars, tant autopistes com a carreteres secundàries, amb la intenció de “persuadir i evitar que la gent se surt-te les normes. És preventiu i alhora sancionador. El que pretenem és evitar accidents”, ha afegit la delegada.

Gràcies a les característiques d'aquest mitjà aeri i a la sofisticada tecnologia emprada, la DGT serà capaç de realitzar un seguiment dels vehicles controlats des d'una elevada altura i distància, sense que els conductors puguin advertir la seva presència. “Hem volgut que la gent sàpiga que està a Mallorca i que s'ha de conduir complint les normes”, ha emfatitzat Salom. “El Govern es preocupa que l'helicòpter venja aquí, que ho sàpiguen els conductors i siguin el més previnguts possible”.


Efecte dissuasori

“El fet de presentar aquest helicòpter, d'anunciar-ho, es deu a aquest efecte dissuasori que pretén tenir aquesta mesura”, ha afegit la delegada, que ha recordat que en el que portem d'any són ja 26 les persones han perdut la vida en accidents de circulació en les carreteres de les Illes (dades d'accidentalitat a 24 hores), una més que les acumulades en 2016 en aquestes mateixes dates.

D'aquests 26 morts, 18 van perdre la vida en carreteres interurbanes i 8 en vies urbanes (interior de ciutat o pobles). “Aquesta és nostra principal preocupació, reduir la sinistralitat en les nostres carreteres, tenint en compte la gran quantitat de cotxes que circulen per les mateixes. El Govern posa en marxes campanyes per evitar accidents i morts en les nostres carreteres”, assegura Salom.