El SIVE de la Guàrdia Civil intercepta una altra pastera amb 14 estrangers en aigües de Cabrera que han entrat de forma il·legal a Espanya

11/07/2017

El Sistema Integrat de Vigilància Exterior (SIVE) de la Guàrdia Civil ha localitzat aquesta matinada una altra embarcació tipus pastera en aigües de Cabrera amb 14 ciutadans estrangers a bord que han entrat a Espanya de forma il·legal.

El radar SIVE ha situat l'embarcació al sud del parc nacional de Cabrera amb 14 persones a bord. La pastera ha estat interceptada immediatament pel Servei Marítim de la Guàrdia Civil, que ha traslladat als seus integrants fins al port de la Colònia de Sant Jordi (Ses Salines).

El SIVE de la Guàrdia Civil ja va detectar el passat mes d'abril a dues embarcacions tipus pastera en els voltants de l'Arxipèlag de Cabrera, igual que la d'ahir dilluns.

Els 14 immigrants indocumentats localitzats avui han estat traslladats a la Comandància de Palma per iniciar els tràmits habituals en aquests casos abans de ser posats a la disposició de la Brigada d'Estrangeria del Cos Nacional de Policia. En un termini de 72 hores seran traslladats a un Centre d'Internament d'Estrangers en la Península.

Amb la d'avui són dotze les embarcacions d'aquestes característiques que han estat localitzades en Balears aquest 2017. En 2016 van arribar a Illes Balears tres embarcacions tipus pastera; tres en 2015 i dos en 2014.

El SIVE de la Guàrdia Civil intercepta una pastera amb 13 estrangers en aigües de Cabrera que han entrat de forma il·legal a Espanya