La Guàrdia Civil destina unitats ROCA, de Tràfic, patrulles mixtes i Servei Marítim per reforçar Formentera aquest estiu

Salom amb Ferrer i els reforços de la Guàrdia Civil

18/07/2017

Maria Salom i el coronel Barceló han presentat avui els reforços de la pitiusa menor dins del Pla Turisme Segur / La delegada del Govern espanyol ha destacat que la Guàrdia Civil dedica aquesta temporada un “desplegament sense precedents” a l'Illa


La delegada del Govern en Illes Balears,  Maria Salom, i el coronel cap de la Guàrdia Civil a les Illes, Jaume Barceló, han presentat aquest migdia el reforç estival que la Benemérita ha desplegat aquest any a Formentera dins del Pla turisme Segur 2017 del Ministeri de l'Interior. Unitats de l'Equip Roca, agents de Tràfic, patrulles mixtes amb ‘carabinieri’ i el patruller del Servei Marítim conformen “un desplegament sense precedents de la Guàrdia Civil” en la pitiusa menor, ha destacat la delegada de l'Executiu central.

Salom i Barceló, acompanyats pel president del Consell Insular de Formentera, Jaume Ferrer, han donat la benvinguda personalment als reforços que la Guàrdia Civil ha destinat aquest estiu a la illa de Formentera. Entre aquests destaquen els dos policies italians que per quart any consecutiu formen les patrulles mixtes amb la Benemérita a Formentera, “demostrant un any més la consolidació del model de cooperació internacional recollit en el Pla Turisme Segur, que té per objectiu l'atenció del turista estranger”. Els 2 ‘carabinieri’ formen part dels deu agents estrangers que patrullaran amb la Benemérita en diferents punts turístics de Balears fins al 30 de setembre.

A part dels agents italians, com ja va anunciar el març passat el coronel Barceló després de l'última Junta de Seguretat de Formentera, la Guàrdia Civil ha desplaçat aquest estiu al port de la Savina el patruller del Servei Marítim per donar major cobertura al control que duu a terme la Benemérita i que té especial incidència en les costes de Formentera.

En tercer lloc, la Guàrdia Civil explica aquests mesos estivals amb reforços especials i habituals de l'Agrupació de Tràfic, i reforços també de l'Equip Roca. “Les unitats de l'Equip Roca s'han desplaçat a Formentera per reforçar la lluita contra el robatori en habitatges rurals o aïllades, disseminades pel territori de la Illa”, ha assenyalat la delegada. En aquest sentit, cal indicar que durant el primer semestre de 2017, els robatoris en habitatges aïllats o rurals han descendit un 55,1% a Formentera respecte al mateix període de 2016.


Oficial de coordinació

Finalment, i amb la finalitat de reforçar la unitat de comandament i rendibilitzar la presència de totes les unitats assenyalades, la Prefectura de la Guàrdia Civil a Balears ha enviat a Formentera un oficial que exercirà de coordinació operativa entre els serveis destinats a la pitusa menor.

“Amb tot això, podem afirmar que la Guàrdia Civil està duent a terme a Formentera un desplegament d'efectius sense precedents en aquesta Illa perquè la temporada estival sigui un èxit i els turistes i residents puguin gaudir de l'estiu amb la major seguretat possible”, ha finalitzat Salom.

Finalment, tant la delegada com el coronel Barceló han reiterat el seu agraïment al sector hoteler pitiuso, a la PIME Formentera i al Consell Insular per la seva “col·laboració a l'hora de facilitar l'allotjament dels reforços descrits així com per aconseguir un espai per a la patrulla marítima en el port de la Savina”.