La delegada del Govern reuneix als comandaments de Policia Nacional, Guàrdia Civil i Oficina d'Estrangeria per analitzar i coordinar l'augment de la immigració irregular

Salom, presidint la reunió

19/07/2017

La delegada del Govern en Illes Balears, Maria Salom, s'ha reunit avui amb els comandaments de la Policia Nacional, la Guàrdia Civil i l'Oficina d'Estrangeria d'aquesta Delegació per analitzar i millorar la coordinació entre tots els organismes que intervenen davant l'arribada d'immigrants en pasteres que entren a Espanya de forma il·legal.

L'augment de l'arribada de pasteres a Balears aquest 2017, 12 fins avui, ha suposat la multiplicació dels immigrants estrangers detinguts per entrar en territori nacional de forma il·legal. Després de les 4 últimes pasteres localitzades en la costa mallorquina aquest juliol, en el que va d'any han estat detingudes ja 124 persones.

Salom, els responsables de les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat a les Illes i d'Estrangeria han intercanviat impressions i informació sobre el treball que desenvolupen després de la detenció dels immigrants irregulars (reconeixement, verificació d'edat, atenció mèdica si es requereix, trasllats, etc). La bona coordinació és clau per complir  el termini de 72 hores que la Llei estableix perquè siguin traslladats a un Centre d'Internament d'Estrangers (CIE) de la Península.

La majoria dels detinguts en Balears en els últims 2 anys, el 90%, ha estat repatriat al seu país d'origen després de passar pels CIE’s.