Salom i Noguera destaquen la importància de la coordinació policial perquè “amb la seguretat no s'ha de fer política”

Salom i Noguera en el despatx de la delegada

21/07/2017

La delegada del Govern d'Espanya i el primer edil de Palma han mantingut una “primera reunió cordial” en la Delegació


La delegada del Govern d'Espanya en Illes Balears, Maria Salom, ha rebut aquest matí al nou batle de Palma, Antoni Noguera, en la primera reunió institucional entre tots dos des del relleu al capdavant de Cort. Durant gairebé una hora tots dos han tractat diferents aspectes que afecten a ambdues institucions com la seguretat o les inversions de l'Estat a la capital balear en un clima “cordial i de normalitat institucional”.

Salom ha recordat que “encara que tinguem diferents colors polítics és positiu que ens asseguem per parlar dels diferents temes que afecten i interessen als ciutadans de Palma”. Entre aquests tots dos han destacat la seguretat, “que és molt important estant a més en un nivell d'Alerta 4. Hem de treballar conjuntament, entre Policia Nacional i Policia Local,  per garantir la seguretat dels habitants de la nostra ciutat i dels milers de turistes que ens visiten. Treball conjunt, de la mà, perquè amb la seguretat no s'ha de fer política”, ha emfatitzat la delegada.


Inversions en És Baluard del Príncep i Platja de Palma

A més, el batle ha traslladat a la delegada les possibles inversions estatals tant para És Baluard del Príncep com per la Platja de Palma. En aquest sentit, Salom ha assegurat que “col·laboraré en tot el que pugui per intentar que el Govern, que ja ha realitzat una gran inversió en És Baluard del Príncep -el Ministeri porta invertit 4,5 milions de €, dels quals 1,5 milions de € en la Fase I inaugurada la passada primavera- doni continuïtat al projecte perquè es pugui acabar el que sens dubte és la gran finestra de la ciutat cap al mar”.

Finalment, respecte a la Platja de Palma la delegada ha reiterat que el Govern d'Espanya “va sortir del Consorci per un tema tècnic, no polític, perquè els informes reflectien que hi havia diners sense justificar”. Com ja va avançar la secretària d'Estat de Turisme recentment, “el Govern té la voluntat política de seguir ajudant i col·laborant a millorar una destinació madura com la Platja de Palma. Volem que els recursos estatals segueixin arribant a aquesta destinació perquè entre tots, hotelers, polítics i sector empresarial, puguem modernitzar la zona i anar acabant amb un cert turisme que no ens interessa, un turisme conflictiu basat en l'excés d'alcohol que no ens agrada. Seguirem treballant conjuntament per millorar la qualitat de la Platja de Palma”, ha finalitzat Salom.