El SIVE de la Guàrdia Civil intercepta una pastera amb 13 estrangers en aigües de Cabrera que han entrat de forma il·legal a Espanya

31/07/2017

El Sistema Integrat de Vigilància Exterior (SIVE) de la Guàrdia Civil ha localitzat a primera hora d'aquest matí una embarcació tipus pastera en aigües de Cabrera amb 13 individus estrangers a bord que han entrat a Espanya de forma il·legal.

El radar SIVE ha situat l'embarcació a l'oest del parc nacional de Cabrera amb 13 persones a bord. La pastera ha estat interceptada immediatament pel Servei Marítim de la Guàrdia Civil, que l'ha traslladat fins al port de Sa Ràpita.

El SIVE de la Guàrdia Civil ja va detectar al principi de juliol i el passat mes d'abril a altres quatre embarcacions tipus pastera, totes elles en els voltants de l'Arxipèlag de Cabrera.

Els 13 immigrants indocumentats localitzats avui han estat traslladats a la Comandància de Palma per iniciar els tràmits habituals en aquests casos abans de ser posats a la disposició de la Brigada d'Estrangeria del Cos Nacional de Policia. En un termini de 72 hores seran traslladats a un Centre d'Internament d'Estrangers en la Península.

Amb la d'avui són catorze les embarcacions d'aquestes característiques que han estat localitzades en Balears aquest 2017. En 2016 van arribar a Illes Balears tres embarcacions tipus pastera; tres en 2015 i dos en 2014.


Pastera a la deriva

La pastera localitzada ahir per la Guàrdia Civil a 3 milles nàutiques al sud-oest de Cabrera es trobava a la deriva, en haver tingut problemes amb el motor. La intervenció del Servei Marítim de la Benemérita, que els va rescatar i va traslladar immediatament fins al port de Sa Ràpita, va evitar que els 14 immigrants quedessin a costa del mar sense mitjans per aconseguir la costa balear.