Delegació del Govern obre expedient sancionador al responsable de l'atac del grup independentista Arran a un restaurant en el Moll Vell de Palma

10/08/2017

La Delegació delegada del Govern en Illes Balears ha obert un expedient sancionador al responsable de l'atac protagonitzat pel grup independentista Arran contra un restaurant del Moll Vell de Palma, que va tenir lloc el passat 22 de juliol i que va anar posteriorment difós a través de les xarxes socials per part dels membres d'Arran.

La Policia Nacional va denunciar a A.M.M. com a responsable d'una concentració no comunicada en la qual el passat 22 de juliol van participar uns 40 joves en el Moll Vell de Palma “portant pancartes reivindicatives en contra del turisme, pots de fum de color vermell i almenys dues bengales”. El propi A.M.M. va manifestar ser el responsable de l'acte a la Policia Portuària que va acudir al lloc dels fets i que, posteriorment, va contactar amb la Prefectura Superior de Policia en Illes Balears per donar avís del succeït. Se li  considera organitzador o promotor de la mateixa, conformement al que es disposa en l'article 30.3) de la Llei Orgànica 4/2015, de 30 de març, de protecció de la seguretat ciutadana.

En l'atac se li apliquen una infracció administrativa greu per l'ús d'articles pirotècnics mancant de l'autorització requerida, tipificada en l'article 36.12 de la Llei Orgànica 4/2015, proposant una sanció de 900 euros; i una segona infracció lleu per celebrar una manifestació en lloc públic incomplint la mateixa Llei Orgànica, proposant una sanció de 300 euros a l'organitzador o promotor de la mateixa.

Aquesta Delegació, com a òrgan competent, acorda iniciar expedient sancionador al presumpte responsable de les esmentades infraccions, per les quals pogués correspondre-li una multa de 1200 € (resultant de la suma de dues multes per import de 900 i 300 euros respectivament).

Una vegada notificat el present acord, el responsable dels fets disposarà d'un termini de 15 hàbils per optar entre realitzar el pagament voluntari amb reducció de la sanció de multa del 50%, o formular les al·legacions i proposar les proves que estimi oportunes davant l'instructor.


“Serem contundents contra aquestes persones”

La delegada del Govern, Maria Salom, ha tornat a defensar avui al sector turístic, “la nostra principal activitat econòmica, la que està generant més llocs de treball a les Illes”. Com ja va assegurar després de conèixer-se els fets ara sancionats, “aquest tipus de comportaments no poden quedar impunes perquè atempten contra la nostra convivència i contra allò que ens dóna de menjar”.

“Una sèrie de persones irresponsables no poden danyar la nostra imatge i incomodar als turistes que ens visiten. Una cosa és la llibertat d'expressió, però la llibertat d'un acaba quan comença la llibertat de l'altre. Des del Govern d'Espanya i aquesta Delegació serem contundents contra les persones que incomoden als nostres turistes, munten aquests ‘xous’ i atempten contra la nostra principal activitat econòmica, tant a Balears com en la resta d'Espanya”, ha afegit Salom.

Salom condemna els atacs del grup independentista Arran i defensa el turisme, “la nostra principal activitat econòmica”