La Guàrdia Civil deté a 9 persones i investiga a una altra més per nombrosos delictes contra el patrimoni a l'illa de Formentera

24/08/2017

La Guàrdia Civil ha detingut a nou persones i investigat a una altra per nombrosos delictes de robatori en domicilis i furts comesos aquests últims principalment a les platges de Formentera.

Després de tenir coneixement a través de denúncies, de la comissió de nombrosos robatoris en domicilis i furts a les platges, components de la Guàrdia Civil de Formentera van iniciar una recerca amb la finalitat d'identificar als autors dels robatoris.

Els investigadors van dur a terme diverses gestions, fins a aconseguir identificar a dues dels ara detinguts. Arribant a la conclusió que es tractava d'una banda de joves en la seva majoria estrangers i especialitzats uns a cometre els robatoris, uns altres els furts i uns altres a “donar sortida al gènere robat al mercat negre”.

En els robatoris que cometien en habitatges, el modus operandi era sempre el mateix, casa destinada a ús vacacional, forzamiento de finestra o porta i substracció d'objectes personals de valor com a rellotges, joies i diners, fàcils de desfer-se d'ells més tard. De la mateixa manera els que s'encarregaven dels furts principalment a les platges més concorregudes de la Illa, sostreien igualment objectes personals i telèfons mòbils al descuit dels turistes quan aquests es banyaven.

En total els agents de Formentera han esclarit 7 robatoris en habitatges, 2 delictes de furt, 1 substracció de vehicle i 12 delictes d'encobriment. Així mateix han recuperat efectes sostrets per valor de 10.000 € que estan sent analitzats per a la identificació i devolució als seus legítims propietaris.