El ministre de l'Interior es reuneix amb els delegats del Govern d'Espanya per traslladar-los els continguts tractats en la Taula de Valoració de l'Amenaça Terrorista

Reunió del ministre Zoido amb els delegats del Govern

24/08/2017

La Taula acorda mantenir l'actual nivell d'alerta 4 reforçat vigent al nostre país / Els màxims responsables de la lluita antiterrorista a Espanya avaluen positivament la marxa de les mesures de reforç de la seguretat


El ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, ha presidit avui la reunió de la Taula de Valoració de l'Amenaça Terrorista, en la qual s'ha decidit mantenir l'actual nivell d'alerta 4 reforçat. La reunió s'ha celebrat a la sala de crisi del Ministeri de l'Interior, una reunió en la qual, a més de Zoido, ha participat el secretari d'Estat de Seguretat, José Antonio Nieto, i representants de la Policia Nacional, de la Guàrdia Civil, del Centre d'Intel·ligència contra el Terrorisme i el Crim Organitzat (CITCO), del Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI), dels Mossos d'Esquadra i de l'Ertzaintza.

Durant aquesta reunió, el ministre de l'Interior ha informat als màxims experts en la lluita antiterrorista sobre la reunió que va mantenir ahir a París amb el seu homòleg francès, Gérard Collomb, i en la qual es va tractar la col·laboració en matèria antiterrorista de tots dos països.

Després de presidir la Taula de Valoració de l'Amenaça Terrorista, Juan Ignacio Zoido s'ha traslladat a la Secretaria d'Estat per a les Administracions Territorials, on ha mantingut una reunió amb delegats del Govern de tota Espanya, entre ells la delegada en Illes Balears, Maria Salom. El ministre de l'Interior els ha traslladat els continguts tractats en la Taula de Valoració de l'Amenaça Terrorista i, concretament, les característiques de seguretat referides al nivell d'alerta 4 reforçat.


Major implicació de les policies locals contra el terrorisme

Un dels elements fonamentals del traslladat pel ministre de l'Interior als diferents delegats del Govern és la major implicació de les policies locals en l'actual nivell d'alerta antiterrorista 4 reforçat. En aquest sentit, Juan Ignacio Zoido ha detallat les mesures concretes de reforç de la seguretat acordades en la Taula  de Valoració de l'Amenaça Terrorista i ha realitzat també una valoració positiva de les mateixes des que es van engegar.