La Policia Nacional deté a l'autor de més de vint robatoris en habitatges de la urbanització de Són Vida, a Palma

31/08/2017

La Policia Nacional ha detingut a un ciutadà romanès de 40 anys com a presumpte autor de més de vint robatoris amb força en habitatges. L'autor dels fets triava els seus objectius entre els habitatges de la urbanització de Són Vida més properes a la zona boscosa, la qual cosa li assegurava un millor camuflatge en les seves vigilàncies i en la seva fugida.

El lladre, que no tenia objecció a entrar en els habitatges, estiguessin o no els habitants, sempre actuava a la tarda o a la nit, seguint diferents procediments. En aquells casos en els quals els habitants es trobaven a l'interior de l'habitatge, l'autor aprofitava qualsevol via d'accés que aquests haguessin deixat oberta per accedir al seu interior, mostrant per a això una gran capacitat física ja que en molts casos es tractava de finestres situades en la planta superior de les mateixes. En aquells altres casos en els quals els habitants es trobaven absents, el detingut aplicava força en alguna de les finestres o persianes de l'habitatge, usant per a això eina tipus palanqueta o similar.

L'objectiu principal de les seves  incursions era localitzar les caixes fortes i obrir-les per portar-se les joies i els diners en efectiu que pogués  haver-hi dins. En cas de no  aconseguir la seva obertura i sempre que per les seves dimensions li fos possible, carregava amb elles fins a la zona boscosa on no pogués ser vist i una vegada allí la rebentava amb algun objecte contundent.


Joies, reloges i diners en efectiu

Els efectes sostrets es limitaven en tots els casos a joies, rellotges i diners en efectiu, obviant electrodomèstics o aparells electrònics de gran valor que es trobaven fins i tot a la vista, al moment que cometia l'il·lícit penal.

Al detingut se li imputen a més de  vint-i-un robatoris amb força en  habitatges, un robatori amb violència i intimidació ocorregut a l'interior d'una dels habitatges, quan va ser sorprès in fraganti pel seu habitant, al com va amenaçar i li va obligar  al fet que li lliurés els diners i les joies que guardava.

Els fets han estat investigats pel grup de robatoris i el grup d'atracaments de la Brigada Provincial de Policia Judicial de la Prefectura Superior de Balears.