La Policia Nacional i la Guàrdia Civil detenen a altres 6 membres del grup criminal dedicat a furts dins de la 'Operació Roma'

20/09/2017

Fins al moment s'han detingut un total de 25 persones en una operació desenvolupada durant tot l'estiu


A principis de la present temporada estival la Policia Nacional i la Guàrdia Civil van iniciar  conjuntament la 'Operació Roma' en la qual es va detenir a diversos individus d'origen romanès que es dedicaven de forma organitzada a cometre furts en diferents punts de la Illa, aconseguint-se reduir el nombre de furts.

Durant les recerques es va detectar la presència a la zona de l'Arenal, en sengles establiments d'hostaleria, diversos ciutadans romanesos amb nombrosos antecedents policials per furts.

Els agents policials van començar a dur a terme les perquisicions necessàries per a la identificació d'aquest petit grup, així com per a la comprovació de l'existència d'una organització criminal dedicada a aquesta il·lícita activitat. El resultat va ser la identificació d'un total de 85 ciutadans romanesos que de manera organitzada i durant anys estarien cometent furts al descuit en diferents zones de la Illa, així com en altres parts de la geografia espanyola, tals com Canàries, la Costa de Màlaga i la Costa Catalana.

El modus operandi habitualment utilitzant pels integrants d'aquest grup criminal era el de “treballar” en petits grup o collas, els membres del qual anaven variant i que durant curts períodes de temps es concentraven en alguna de les zones geogràfiques esmentades per dur a terme furts al descuit majoritàriament a turistes, donat el seu coneixement que aquests encara interposant denúncia mai acudiran a judici. Actuaven sempre en petits grups en els quals les funcions dels seus membres variarien, sent algunes de vigilància, uns altres de distracció sobre la víctima i uns altres d'execució del furt en si.

Els investigats s'allotjaven durant curts períodes de temps en diferents establiments d'hostaleria, intercanviant-se entre ells mentre romanien a la mateixa zones i utilitzant vehicles de lloguer per desplaçar-se; tot això amb la finalitat d'evitar ser detectats  per les Forces i Cossos de Seguretat.


A l'agost, primer dispositiu

Una vegada obtingut nombroses proves que inculpaven als investigats en diversos fets delictius, a la fi del mes d'agost, es va procedir a dur a terme un dispositiu conjunt de Policia Nacional i Guàrdia Civil a la zona de l'Arenal que va culminar amb la detenció d'un total de 15 membres d'aquesta organització, a 10 dels quals els va ser imposada com a mesura cautelar per l'autoritat judicial una ordre de prohibició de residir en els municipis de Palma, Calvià i Llucmajor.

Posteriorment, ja en el mes de setembre i sent detectada novament la presència de més membres d'aquesta organització a la Illa, s'ha procedit en sengles operatius, a la detenció de 4 persones a principis de mes i 6 més en el dia d'ahir, per la qual cosa fins al moment han estat detinguts un total de 25 integrants de l'organització, continuant l'operació oberta i no descartant-se noves detencions.