Calvià tanca l'estiu amb un descens dels delictes greus i major pressió contra el consum d'alcohol entre menors

Salom, enfront de Rodríguez, presidint la junta

27/09/2017

La delegada del Govern, Maria Salom, i el batle Alfonso Rodríguez han copresidit la Junta Local de Seguretat i s'han mostrat “molt satisfets” pel resultat i la col·laboració policial després d'un estiu de gran afluència turística


La delegada del Govern en Illes Balears, Maria Salom, ha copresidit aquest matí la Junta Local de Seguretat de Calvià al costat del batle Alfonso Rodríguez, en una reunió celebrada en l'Ajuntament calvianer en la qual també han participat el coronel cap de la Guàrdia Civil a Balears, Jaume Barceló, regidors municipals i els comandaments de la Policia Local.

Els representants de tots dos cossos de seguretat s'han mostrat “molt satisfets” per la col·laboració policial després d'un estiu de gran afluència turística on s'ha aconseguit reduir els delictes més greus (fins a un 20% els robatoris amb violència o intimidació) i s'ha exercit un major control sobre el consum d'alcohol al carrer, especialment entre menors.

Segons la Policia Local, dedica gran part dels seus recursos a combatre “el  abús d'alcohol” al que s'associa gran part dels delictes comesos en el municipi, a part de l'atenció en baralles i comes etílics.  Les noves ordenances i mesures municipals, com el cobrament al comptat de les denúncies (un 30% pagades a l'instant) van encaminades a eradicar aquest tipus de turisme i afavorir el “canvi de model” emprès pel sector.


"Excel·lent relació" entre cossos

La Guàrdia Civil ha reiterat la “excel·lent relació” amb la Policia Local de Calvià, compartint la preocupació pel repunt dels delictes contra el patrimoni (furts), que moltes vegades no es denuncien, i els delictes contra les persones, especialment menors i casos de violència de gènere.

Els reforços estivals, les patrulles mixtes, el del Servei d'Atenció al Turista Estranger (SATE) i “l'excel·lent coordinació i treball en comú” entre Guàrdia Civil i Policia Local “han permès que Calvià hagi gaudit d'un estiu segur i dins de la normalitat”, ha destacat Salom.