La Guàrdia Civil desmantella un grup organitzat dedicat a robatoris de caixes fortes a Formentera

05/11/2017

Detinguts tots els autors, tres homes i una dona / S'ha aconseguit recuperar gairebé la totalitat dels 400.000 euros sostrets


La Guàrdia Civil ha detingut a quatre persones de nacionalitat romanesa, per un delicte de robatori amb força. En la matinada del passat 29 d'octubre es va produir un robatori en un complex hoteler de la illa de Formentera, autors desconeguts violentando una caixa forta mitjançant el mètode de el “oxicorte” van sostreure la quantitat de 400.000 euros.

Amb la finalitat d'esclarir aquests fets la Guàrdia Civil va iniciar una recerca denominada 'COSFABI' que es va centrar en una ciutadana romanesa que havia treballat en dita complexa. En el transcurs dels esbrinaments, els agents van identificar a tres homes relacionats amb la dona i davant la sospita que abandonessin l'illa d'Eivissa una vegada comès el robatori, van muntar un dispositiu de vigilància tant en l'aeroport com en el port de Vila.

Arran d'aquestes vigilàncies es va procedir a la detenció de dos germans V.C i N.C quan aquests es disposaven a  abandonar Eivissa via marítima amb un vehicle. En el posterior registre de les seves pertinences es van trobar 178.045’92 euros dels sostrets a Formentera.

Els agents de la Policia Judicial d'Eivissa van esbrinar que un dels implicats havia abandonat l'Illa just després de cometre el robatori, per la qual cosa els guàrdies civils es van desplaçar a la província de Madrid, lloc on es trobava el sospitós.

Així, amb el suport de membres de la Guàrdia Civil de Valdemoro van detenir a C.P. En el registre domiciliari practicat en el seu habitatge situat en la localitat de Sant Martín de la Vega, es va trobar la quantitat de 181.870 euros.

Aquest mateix dia s'aconsegueixo detenir a la quarta persona implicada quan aquesta baixava d'un avió en l'aeroport de Madrid-Barajas quan venia des de Bucarest.