Neus Mateu: “El respecte a les normes i a la legislació és la base per a una bona convivencia”

Mateu, dirigint-se als convidats

09/01/2018

La nova directora insular de l'Administració General de l'Estat a Eivissa i Formentera ha pres possessió avui en un acte presidit per la delegada del Govern en Illes Balears / Salom ha defensat “el fonamental paper que l'Estat segueix desenvolupant en tot el país, la labor del qual és donar servei i solucions als problemes i necessitats dels ciutadans”


Neus Mateu Roselló ha pres possessió aquest migdia com a directora insular de l'Administració General de l'Estat (AGE) a Eivissa i Formentera, en un acte celebrat a la capital eivissenca  presidit per la delegada del Govern en Illes Balears, Maria Salom.

En presència de les autoritats de les Pitiüses, Neus Mateu ha jurat el seu nou càrrec públic i, en les seves primeres paraules com a directora insular, ha donat les gràcies a les persones que “han dipositat la seva confiança en mi”. Mateu assegura que assumeix “aquest important càrrec com sempre he fet al llarg de la meva vida, treballant dur, amb responsabilitat, honestedat i professionalitat en la gestió de les meves competències. Em sento molt afortunada de tenir l'oportunitat d'exercir aquest càrrec, és un honor ser la representant del Govern espanyol en les Pitiusas, on un dels objectius, el més important, serà garantir els drets i llibertats dels ciutadans d'Eivissa i Formentera.

Per a la nova directora insular de l'AGE “és un gran repte treballar per donar servei i solucions als problemes i necessitats dels ciutadans, així com ajudar a millorar la cooperació i col·laboració entre les administracions públiques, la coordinació entre les Forces i Cossos de Seguretat, i tot allò que ajudi a millorar la seguretat ciutadana de les nostres Illes, amb lleialtat i compromís”.

Mateu espera transmetre ara a la ciutadania, igual que fa amb els seus alumnes, “el valor del respecte. Hem de tenir present sempre alguna cosa tan important com és el respecte, respecte a les normes i a la legislació, doncs és la base per a una bona convivència”.

Finalment, la nova directora insular ha agraït “la gran labor” que fan tant els “funcionaris, tècnics i governants al servei del ciutadà” com el de “les Forces i Cossos de seguretat de l'Estat a les nostres illes”. Sobre aquestes últimes, ha aprofitat per donar la “enhorabona als nous caps que s'han incorporat recentment a Eivissa, el nou comissari de la Policia Nacional, Manuel Hernández, i el comandant de la Guàrdia Civil, Enrique Gómez Bastida. Espero puguem aconseguir junts grans assoliments per a les nostres Illes i la nostra Nació”.


Treball i protecció de l'Estat

Per la seva banda, la delegada del Govern en Illes Balears, Maria Salom, ha donat la benvinguda i felicitat a la nova directora insular, estenent “la meva  més sincera gratitud a nostra secretari general a Eivissa i Formentera, Álvaro García, que ha compaginat el seu càrrec i assumit les vegades de representació pròpies del director insular durant l'últim any”.

Salom ha assenyalat que la “pretensió del Govern és que tots els espanyols, balears i aquí,  tots els eivissencos i formentereses, tinguin la plena certesa i el coneixement del treball que desenvolupa i la protecció que ofereix l'Administració General de l'Estat, que és molt més que la presència de les Forces i Cossos de Seguretat, sense llevar cap àpex d'importància a la insubstituïble labor de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil”.

Així, ha recordat que a l'Estat competeix tràmits administratius de diversa índole, el funcionament del poder judicial, la seguretat vial, el control del transport marítim, el bon funcionament d'instal·lacions clau com l'aeroport…, “aquests són alguns exemples del fonamental paper que l'Estat segueix desenvolupant en tot el país i que, en moltes ocasions, passa desapercebut perquè la seva labor no és tenir notorietat, sinó donar servei i solucions als problemes i necessitats dels ciutadans”.

La delegada del Govern ha afegit que després d'un “any llarg de complicacions i superació d'obstacles, retornem la normalitat a una adreça insular ‘òrfena’ des de la forçosa jubilació del senyor Sales i donem la benvinguda a Neus Mateu, que ha  tingut la valentia de deixar per un temps la seva labor docent, d'interrompre-la a la meitat d'un curs escolar, per assumir aquest gran repte, ser la cara visible del Govern a Eivissa i Formentera”.

Més enllà del seu currículum i de la seva experiència pública, “Neus té el valor afegit de ser eivissenca i, en una illa tan important i clau com és aquesta, conèixer la seva pròpia idiosincràsia és un punt de gran importància”, ha afegit. Salom ha demanat a la nova directora insular pitiusa “treball, lleialtat institucional i màxima coordinació tant amb la resta d'administracions públiques com amb les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat que tan bona labor estan desenvolupant en les Pitiüses”.


Bons índexs de criminalitat

Salom ha assegurat que la nova directora insular tindrà en “el  manteniment d'uns bons índexs de criminalitat, com els quals teniu en les  Pitiusas en els últims anys, una de les teves prioritats. Tothom, tota ciutat, poble o barri… la ciutadania en general, vol policies i guàrdies civils al seu costat… perquè ens sentim protegits amb ells i perquè la seva simple presència fa que gaudim de major qualitat de vida”.

La delegada ha recordat que “Eivissa i Formentera, dins del conjunt de Balears, és un de les destinacions més importants per al Ministeri de l'Interior.  Els reforços dels últims estius així ho testifiquen”.

Finalment, ha assegurat que “si comptem amb Pressupostos Generals de l'Estat per 2018, les millors salarials i la nova hornada de policies i guàrdies civils redundaran encara més en el benefici de tots els espanyols, també dels eivissencos i formentereses, completant o millorant aquelles unitats que s'han vist minvades per una crisi que, feliçment superada, encara manté dèficits provocats per uns anys duríssims que a poc a poc, amb l'esforç de tots, anem deixant enrere”.

“Est és l'objectiu del Govern al que representem, retornar (i millorar en allò que sigui possible) el benestar de tots els espanyols, també el dels veïns i visitants d'una destinació tan volgut, valorat i fins i tot envejat dins i fora de les nostres fronteres com són Eivissa i Formentera”. Per aconseguir aquests objectius, “la senyora Mateu comptarà amb tot el meu suport”, ha afegit Salom, qui ha finalitzat l'acte desitjant “molta sort en aquesta etapa” a la nova representant de l'Estat a Eivissa i Formentera.