Salom dóna la benvinguda al comissari Hernández i recorda que la seguretat és “una prioritat per al Govern d'Espanya i ho va a seguir sent”

Salom, en la seva intervenció davant el comissari Hernández

16/01/2018

La delegada ha presidit avui al costat del cap superior de Policia a Balears, Antonio Jarabo, la presa de possessió del nou comissari cap d'Eivissa


La delegada del Govern, Maria Salom, ha presidit aquest migdia al costat del cap superior de la Policia Nacional a les Illes, Antonio Jarabo, la presa de possessió del nou comissari d'Eivissa,  Manuel Hernández Núñez, en un acte celebrat en la Comissaria de Vila al que han acudit les principals autoritats de la capital pitiusa. En la seva intervenció la delegada del Govern en Illes Balears ha donat la benvinguda al nou comissari cap al que ha desitjat “tota la sort i el suport necessari en aquesta nova etapa”.

Salom ha assenyalat que els predecessors (Santafé, Garau i Mariscal de Gant) deixen a Hernández “un bon llegat quant a la situació dels índexs de criminalitat de la capital pitiusa”, encara que el nou cap té “un avantatge” respecte als dos últims en haver treballat des de febrer de 2016 en la Brigada de Policia Judicial de la mateixa Comissaria. “El coneixement previ de les particularitats de la una illa i una ciutat com Eivissa és un valor afegit que t'ajudarà en aquests inicis al capdavant de la Comissaria”.

Salom ha recordat que des de fa un lustre “les xifres de l'índex de  criminalitat són molt satisfactòries a ‘Vila’, amb descensos generalitzats en els indicadors més importants i que més preocupen a la ciutadania”, com assenyalen també els nombres de 2017, tot i tenint en compte que la capital pitiusa, com la resta de Balears, va tornar a rebre un nombre rècord de turistes. L'augment de la població flotant “no ha estat obstacle perquè el total d'infraccions penals s'hagi reduït un 5,75% durant el passat any. Sens dubte, la labor preventiva desenvolupada per la Policia Nacional a ‘Vila’ és enormement positiva i ha de tenir continuïtat”.

A més, la delegada ha destacat que “els delictes més greus són els que més es redueixen, fins a un 6,95% i, dins d'aquests, els robatoris amb violència o intimidació cauen un 8,57%, i els delictes de maltractaments es van rebaixar durant els passats 12 mesos un 12,66%”.

No obstant això, “no podem ni volem baixar la guàrdia. La seguretat és una prioritat per al Govern d'Espanya… igual que per a la ciutadania i per als milions de turistes que ens visiten. I ho va a seguir sent”.


Reforç preferent, d'acord amb la destinació

La delegada del Govern ha assegurat que “hem de valorar el que cada estiu, cada temporada alta, el Ministeri de l'Interior reforci de forma preferent la destinació Balears” i, encara que són recurrents “les peticions de més i més agents –no només aquí, sinó en tota Espanya-, estic convençuda que aquest 2018 Eivissa tornarà a comptar amb un desplegament d'acord amb la destinació”.

Salom ha afegit que “una vegada siguin aprovats els  Pressupostos Generals de l'Estat per 2018, les millors salarials i la nova hornada de policies vindran també a aquesta Comissaria, cobrint aquelles vacants o unitats que s'han vist minvades per la crisi. Uns dèficits que aquests anys enrere s'han superat amb l'habitual lliurament, sacrifici i lleialtat de tots els agents que formen part del Cos Nacional de Policia”.

La delegada del Govern ha desitjat al nou comissari cap “una llarga estada i molts èxits”. “El plus que atorga la seguretat a la destinació es va a mantenir i fins i tot millorar en els propers anys. Segur que, mantenint la dedicació i esforç dels seus predecessors, ho aconseguiràs. Els teus èxits seran els nostres i els de tots els eivissencos”.