Delegació del Govern ofereix tota la col·laboració policial als veïns de Son Gotleu en la lluita contra el tràfic de drogues

Salom i els comandaments policials amb els veïns de Son Gotleu

30/01/2018

La delegada Maria Salom i el cap superior de la Policia Nacional, Antonio Jarabo, s'han reunit amb els representants veïnals per tractar de millorar la seguretat de la barriada de Palma / En 2017 la Policia Nacional va desarticular 8 punts de venda i va aixecar 207 actes de confiscació de drogues en aquesta zona de Ciutat


La delegada del Govern en Illes Balears, Maria Salom, ha rebut avui als representants de l'Associació de Veïns de Son Gotleu, en una trobada al que també han acudit els comandaments de la Policia Nacional encapçalats pel cap superior a les Illes, Antonio Jarabo. Després d'escoltar els problemes que pateixen els veïns de la barriada, la delegada del Govern els ha ofert tota la col·laboració policial per millorar la seguretat dins de les competències estatals, especialment en la lluita contra el tràfic de drogues.

En la reunió, el representant de l'Associació de Veïns de Son Gotleu, Ginés Quiñonero, ha exposat els problemes de convivència que sofreix el barri palmesano, “la majoria –sorolls, brutícia, ocupació de la via pública, etc.- de competència municipal”, segons han reconegut els presents.

En relació a les infraccions penals competència de les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat, la Policia Nacional ha assenyalat que al llarg de 2017 els seus agents van aixecar 207 actes de confiscació de drogues i  van desmantellar 8 punts de venda situats als carrers del barri de Ciutat. A més, els comandaments policials han animat als veïns a col·laborar denunciant els punts conflictius que puguin conèixer.

Malgrat els problemes d'arrelament i integració que viu Són Gotleu donada la seva alta població extracomunitària, la Policia Nacional ha assenyalat que al llarg de 2017 la barriada va comptabilitzar 1.032 infraccions penals, la qual cosa suposa un 3,70% del total de les registrades en tota Palma.