La Policia Nacional deté a Palma a tres homes i una dona com a presumptes autors de tretze atracaments a Palma

24/03/2018

En menys de dos mesos van atracar cinc farmàcies, dos supermercats, una fleca, un saló de jocs, una gasolinera i a tres persones en la via pública i en un pàrquing


Agents de la Policia Nacional han detingut a quatre persones com a presumptes autors de tretze robatoris amb violència i intimidació comesos entre el 29 de gener i el 19 de març. Els detinguts tres homes i una dona sense antecedents policials  es coneixien de pertànyer al mateix club esportiu i de tenir una mateixa addició, el joc, per la qual cosa van decidir obtenir de forma il·lícita diners per sufragar les seves despeses.

La recerca s'inicia el 29 de gener en rebre's en el Grup d'Atracaments denuncia per part d'una empleada d'una farmàcia de la barriada de Ca Pastilla, en la qual narra com sobre les 20:40 hores un individu encaputxat accedeix a aquesta farmàcia, totalment cobert amb passamuntanyes, esgrimint una pistola i sostraient uns 300 euros.

Posteriorment a aquest fet, es van produir diferents atracaments el modus operandi dels quals guardava similituds amb el primer, un supermercat on es van portar 270 € i una farmàcia en la qual es van portar 450 €.

  • El 10 de febrer dos individus van entrar en un saló de jocs sobre les 18:00 hores, sostraient 1.260 €.
  • El 12 del mateix mes, un ciutadà va denunciar haver estat víctima en el pàrquing de la seva casa d'un assalt per part de dos individus, que després d'esgrimir una pistola li van sostreure 2.800 €.
  • El dia 3 de març l'empleada d'una farmàcia  de l'Arenal, va sofrir un atracament, perpetrat per un individu que després d'esgrimir una pistola i intimidar-la, li va sostreure 800 euros. A l'autor li esperava un altre individu a bord d'un vehicle en els voltants de la farmàcia.
  • L'endemà a la mateixa zona que l'anterior atracament,  una dona quan caminava pel carrer, va ser abordada per un individu el qual després d'esgrimir el que segons ella semblava un ganivet, la va intimidar i li va sostreure un telèfon mòbil, 20 euros i altres efectes personals, podent observar que a l'autor li esperava un altre individu a bord d'un vehicle.
  • Aquest mateix dia una empleada de la gasolinera propera a l'Arenal, quan es disposava a ingressar els diners de la recaptació al banc, va ser abordada per un individu que després de baixar d'un vehicle, va esgrimir una pistola i la va amenaçar exigint-li els diners que portava. Aquesta va començar a cridar i davant el temor que acudissin altres persones al lloc, l'assaltant es va donar a la fugida en un vehicle en el qual li esperava un segon individu.
  • El dia 14 de març, dos empleats d'una gasolinera  als afores de Palma, denunciaven que sobre les 22 hores, quan es trobaven tancant l'establiment, es van personar tres individus, els quals ocultaven els seus rostres, un d'ells esgrimint una pistola, un altre un bat de beisbol i el tercer pel que sembla desarmat, els van obligar a tombar-se en el sòl i a lliurar-li els seus efectes.
  • Tres dies més tard, el 17 de març, l'empleada d'un supermercat va denunciar que un individu amb la cara coberta, accedeix al local esgrimint una pistola i després d'amenaçar-la sostreu 500 euros.
  • Aquest mateix dia una parella entra en una farmàcia, intimidant a la seva empleada amb una pistola perquè li lliurés els diners de la caixa, no arribant a sostreure gens en indicar-li l'empleada que els diners està sota un sistema de seguretat que ella no podia manipular.
  • Finalment el dia 19 de març, van ser objecte de dos atracaments, una fleca a les 7 del matí, a la qual va accedir al local un individu blandiendo una pistola, el qual va desistir davant els crits de l'empleada, i sobre les 22 hores una farmàcia que va ser assaltada per un individu que blandía una pistola, i que finalment es va portar 60 €.


Dispositiu policial que culmina amb la detenció dels atracadors

Davant la voracitat dels fets, es va establir un dispositiu especial per part d'agents del Grup d'Atracaments i de la Comissaria de Platja de Palma amb la col·laboració de les diferents unitats de la Brigada Provincial de Seguretat Ciutadana, per identificar i detectar als autors dels robatoris.

Així la  nit de el 21 de març dues patrulles de la Comissaria de Platja de Palma, en labors de prevenció de la delinqüència, van interceptar en la calli Tramuntana a un vehicle, ocupada per dos homes, que havia realitzat una maniobra estranya. Com vulgui que tenien coneixement que per part del Grup d'Atracaments s'estava investigant diversos fets delictius i que els autors podien viatjar en un vehicle de similars característiques, van extremar les mesures de seguretat i després d'efectuar un registre superficial, van trobar unes peces que coincidien amb les utilitzades en els diferents atracaments.

Tot seguit van procedir a posar-se en contacte amb agents del Grup d'Atracaments, els qui després de revisar amb detall els efectes intervinguts, es percataron que efectivament les peces que portaven en el vehicle coincideixen plenament amb les utilitzades en els fets que estaven investigant, per la qual cosa es va procedir a la detenció de tots dos individus, localitzant-se dues pistoles detonadoras, una pistola taser i diversos passamuntanyes que els dos detinguts tenien amagats en un garatge.

Finalment en el matí del dia 23 es procedia a la detenció d'un home i una dona per la seva implicació en els atracaments.


Un décimocuarto atracament a Llucmajor

Per les recerques realitzades, es va tenir coneixement que la Guàrdia Civil estava investigant un fet similar en el terme municipal de Llucmajor, perpetrat en una farmàcia el dia 5 de març i que coincidien tant característiques físiques com el seu modus operandi amb dos dels detinguts, per la qual cosa  després de contactar amb els mateixos i després de les oportunes diligències de comprovació, el citat Cos va procedir a imputar-los un nou atracament.