Delegació del Govern i Ajuntament de Palma planifiquen la temporada turística: “L'important és la seguretat”

Salom, al costat de Noguera, presidint la junta

14/05/2018

La delegada Maria Salom ha copresidit aquest migdia la Junta Local de Seguretat de Palma al costat del batle Antoni Noguera


La delegada del Govern en Illes Balears, Maria Salom, ha copresidit aquest matí la Junta Local de Seguretat de Palma al costat del batle de Ciutat, Antoni Noguera, una reunió en la qual s'han perfilat els operatius conjunts de cara a la temporada alta per combatre la delinqüència en els principals nuclis turístics del municipi, tant en la Platja de Palma com al centre de Ciutat. Tant Salom com Noguera han agraït “la bona predisposició i col·laboració entre Policia Nacional i Policia Local per garantir la seguretat”.

“La seguretat és molt important per a  el conjunt de Balears i també per a Palma, i és una prioritat per al Govern d'Espanya”. Davant la imminent temporada alta “hem de planificar des de totes les administracions per garantir la seguretat dels nostres milions de visitants i també dels veïns. L'important és garantir la seguretat, que està per sobre d'ideologies o  colors polítics”, ha emfatitzat la delegada.

Salom ha avançat que confia que aquest 2018 Palma compti amb un desplegament de reforç estival per part de la Policia Nacional “més nombrós” que l'any anterior, i que aquest començarà a engegar-se “des del mes de juny i fins al 15 d'octubre”. La delegada ha assegurat que el nombre total d'efectius destinats a Balears durant els propers mesos es donarà a conèixer “en breu”.


L'equiparació salarial en els PGE 2018

Finalment, la delegada del Govern ha recordat que “si s'aproven els Pressupostos Generals de l'Estat que estan tramitant-se al Congrés “es podran incrementar les plantilles a Balears i a més s'establirà l'equiparació salarial i millores materials”, la qual cosa afavorirà que nous agents triïn Balears com a destinació fixa”.

En la junta han participat també la consellera d’Hisenda del Govern balear, Catalina Cladera; el cap superior de la Policia Nacional, Antonio Jarabo; el cap de Seguretat Ciutadana de la Policia Nacional, José Antonio Puebla; la regidora de Seguritat Ciutadana de Cort, Angélica Pastor; el cap de la Policia Local de Palma, Josep Palouzié, i el director general d’Emergències del Govern, Pere Perelló.