La GC reforçarà aquest estiu el Servei Marítim a Formentera amb una de les seves embarcacions oceàniques

Salom, amb Labrador i el coronel

23/05/2018

La delegada del Govern, Maria Salom, ha copresidit amb la vicepresidenta del Consell la Junta Local de Seguretat


La delegada del Govern en Illes Balears, Maria Salom, ha copresidit aquest matí la Junta Local de Seguretat de Formentera amb la vicepresidenta del Consell Insular, Susana Labrador, en una reunió celebrada en l'Ajuntament de la pitusa menor en la qual també han participat el coronel cap de la Guàrdia Civil, Jaume Barceló, la directora insular de l'Estat en les Pitiusas, Neus Mateu, regidors i membres de la Policia Nacional i Policia Local.

Quant al reforç policial dins de l'Operació Estiu 2018 del Ministeri de l'Interior, la Guàrdia Civil consolidarà la presència de policies italians en la pitiusa menor com en els últims anys, que tan bon acolliment i servei han dut a terme; reforçarà un estiu més la unitat de Tràfic i, especialment, el Servei Maritimo. Aquest any la Benemérita té previst desplaçar una de les tres embarcacions oceàniques que té en tota Espanya, amb capacitat per navegar diversos dies ininterrompudament, amb més mitjos humans i materials (2 llanxes, heliport) per controlar tota classe de delictes en el mar.

A Formentera l'evolució de la delinqüència en 2017 va ser “molt positiva”, reduint-se un -13,7% les infraccions penals després d'una temporada rècord i amb descensos importants en robatoris amb força (-30%), furts (-2,7%) o substracció de vehicles (-38%). L'única dada negativa va ser la pujada de robatoris amb violència (comptabilitzats 7, enfront de 6 de 2016).

D'altra banda, la delegada ha tornat a insistir en la signatura d'un Conveni Viogen com el qual ja existeix en nombrosos municipis de Balears, que “millora la coordinació compartint informació, optimitzant recursos i la seguretat de les víctimes”.
 

Xerrades contra estafes en Internet

En el primer trimestre de 2018 s'ha produït un lleu repunt de les infraccions a Formentera, especialment per la pujada dels delictes d'estafes per Internet. Per combatre-ho, la Guàrdia Civil ha ofert la possibilitat de donar xerrades a col·lectius socials, també escolars, per donar pautes de com evitar aquests fraus.

Tant la delegada com el president del Consell han valorat positivament la col·laboració i coordinació policial a Formentera, que segueix millorant temporada després de temporada.