Salom: “La Guàrdia Civil és un exemple de lleialtat institucional i respecte a la legalitat. Complir la Llei no és una opció, és una obligació”

Salom, saludant a una de les persones distingides

24/05/2018

La delegada del Govern ha presidit amb el coronel cap Jaume Barceló el 174 aniversari de la fundació de la Benemérita


La delegada del Govern en Illes Balears,  Maria Salom, ha presidit avui al costat del coronel cap de la Guàrdia Civil a les Illes, Jaume Barceló, l'acte commemoratiu del 174 aniversari de la fundació de la Benemérita que s'ha celebrat per segon any consecutiu en la Comandància de la Guàrdia Civil en Illes Balears.

Després del lliurament de condecoracions i reconeixements a guàrdies civils, Salom s'ha dirigit als presents recordant que la Benemérita “ha  evolucionat i s'ha anat adaptant en esdevenir del nostre país”, explicant “sempre amb l'afecte, el respecte i l'admiració de la societat, tant dins de les nostres fronteres com en l'exterior, on col·laboreu com un més en els grans desafiaments i amenaces internacionals”.

La delegada ha ressaltat que la Guàrdia Civil és un “exemple de legalitat en tots i cadascun dels racons d'Espanya en els quals serviu, sense escatimar esforços i sense buscar dreceres. Perquè el respecte a la legalitat i la lleialtat institucional són part del vostre ADN. Governi qui governi,  sempre està vetllant perquè la llei es compleixi, tant si us agrada com si no”.
 

Drets i deures

Sobre aquest tema, Salom ha recordat que “en aquests complicats moments es fa més necessari que mai la defensa de les nostres lleis. Són la  Constitució i la resta de normatives estatals, autonòmiques i locals les que ens permeten viure en pau i harmonia, gaudint dels drets que ens atorguen i complint amb els deures que d'elles emanen”. Des de Delegació “compartim el respecte a la legalitat, sense cap ambigüitat, per molt que hi hagi gent, partits o altres administracions que no tinguin clar que complir la Llei no és una opció, és una obligació”.

En aquest sentit, Salom ha recordat que els recursos presentats per l'Administració General de l'Estat “en defensa de la legalitat vigent, del dret a la sanitat, de la igualtat de llengües a les Illes o de l'ús correcte de la despesa pública… tenen com a objectiu comú complir la Llei en benefici de la convivència, donant plenes garanties a tota la societat espanyola, en aquest cas aquí a Balears”.

La delegada del Govern ha volgut destacar que la Benemérita “ha estat, està i estarà sempre al costat del poder establert, dels governants triats democràticament per tots els espanyols”, fins i tot “al costat d'aquelles institucions o representants públics que no us recolzen de forma clara davant atacs tan deleznables com els que soferts en Alsasua o Algesires, o davant aquelles amenaces i insults que es volen emparar dins de la llibertat d'expressió, un ben fonamental, sí, de tots, però que no pot ser utilitzat per expressar odi o incitar a la violència”.

La Guàrdia Civil ha “sofert com ningú la barbàrie terrorista” -243 morts  víctimes del terrorisme-, per la qual cosa “no podem ni anem a consentir que s'oblidi el dany causat i es permeti que ara es banalitzi el dolor patit o es recorri a la desqualificació, l'insult i l'amenaça per simples finalitats ideològiques. Perquè aquí està l'Estat, la fortalesa d'un país, que actua en defensa de l'interès general respectant la separació de poders”.


“A Espanya tenim polítics que estan a la presó”

La delegada ha afirmat que “certs sectors, també aquí a Balears, minoritaris, s'acuren a parlar de presos polítics, una anomalia antidemocràtica que Espanya i el seu ordenament jurídic no contempla. Espanya no té presos polítics, tenim polítics que estan a la presó”.

Salom ha afegit que “mentre els cal realitzen jocs perversos utilitzant càrrecs públics per ser altaveu del desafiament secessionista o fomentar l'enviament de cartes als polítics empresonats per portar les seves idees rupturistes contra l'Estat democràtic”, és moment que reconèixer a la  Guàrdia Civil “el seu esforç, professionalitat, honradesa i lleialtat amb una més que justa equiparació salarial amb altres FFCCSE, com recolza gran part de la societat espanyola”, i va ser ratificat ahir “al Congrés amb l'aprovació dels Pressupostos Generals de l'Estat”, ha recordat.

Finalment, la delegada ha recordat els serveis que els guàrdies civils “oferiu en benefici de la nostra seguretat. Tots els espanyols sabem que sempre esteu disposats, preparats, per ajudar al més necessitat, per socórrer a les víctimes d'accidents o, simplement, per protegir-nos d'aquells que se salten les més elementals normes de convivència”.

Salom s'ha acomiadat felicitant a tots els condecorats i recordant “a tots aquells companys vostres que han deixat la seva vida per Espanya, per servir-nos als espanyols. Una gratitud que faig extensiva als seus familiars i sers estimats”.