Els reforços policials augmentaran un 16% respecte a l'any anterior en Illes Balears durant la campanya d'estiu

08/06/2018

L'operatiu especial de seguretat avançat fa unes setmanes a Palma pel llavors ministre de l'Interior Juan Ignacio Zoido serà el major desplegament policial a les Illes des de l'engegada del Pla Turisme Segur en 2011


L'operatiu especial de seguretat estival en Illes Balears que forma part del Pla Turisme Segur 2018 explicarà aquesta temporada amb un 16% més de reforços policials respecte als  desplegats durant l'estiu 2017, que llavors ja van suposar un 36,7% més que en 2016. Per tant, es tracta del major desplegament policial a les Illes des de l'engegada del Pla Turisme Segur en 2011.

Com va avançar el passat 17 de maig el llavors ministre de el  Interior Juan Ignacio Zoido, durant la presentació a Palma del Pla Turisme Segur, la campanya d'aquest estiu explicarà, a més, amb un augment de la vigilància i control preventiu en vies de comunicació urbanes i interurbanes, estacions, ports, aeroports, hotels, platges i càmpings. El Pla estarà vigent durant els mesos de juliol i agost en tot el territori nacional, encara que a Balears s'estendrà durant tot el mes de setembre.

Els reforços que ja estan arribant a Balears aquests dies suposaran més de 200 agents addicionals, entre Policia Nacional i Guàrdia Civil, que garantiran una presència policial permanent a les zones d'alta concentració turística. A més, s'intensificarà la col·laboració amb el sector turístic, amb reunions periòdiques dels responsables de les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat amb els de els establiments hotelers i s'agilitaran els tràmits en les oficines de denúncia escurçant els temps d'espera. Així mateix,  es desenvoluparan plans operatius especials d'acord amb el previst per a l'actual nivell d'activació del Pla de Prevenció i Protecció Antiterrorista.

Aquest nou increment del 16% dels reforços policials es produeix sobre xifres de reforços que han anat augmentant progressivament els últims sis exercicis, sent la d'aquest 2018 la quantitat d'agents més important que arribarà a les Illes dins de l'operatiu estival.


Oficines SATE, patrulles mixtes i nova versió ALERTCOPS

Al costat de l'objectiu d'augmentar la seguretat, el Pla Turisme Segur té la fi d'atendre més ràpida i eficaçment als turistes víctimes de delictes. Així, Balears tornarà a comptar amb 9 de les 25 oficines SATE (Servei d'Atenció al Turisme Estranger) distribuïdes per tota la geografia espanyola, oficines que  atenen als turistes en el seu propi idioma i els ofereixen assessorament tant per presentar denúncies com per fer les gestions necessàries, per exemple cancel·lació de targetes de crèdit o contacte amb ambaixades.

Igualment, destaca l'aplicació Alertcops que permet comunicar de manera directa i immediata amb les FFCCSE en més de 100 idiomes gràcies a un xat amb traducció automàtica i bidireccional. Finalment, el Pla Turisme Segur 2018 tornarà a comptar amb les patrulles mixtes que s'han desplegat en Balears durant els últims estius.