El Consell Insular d'Eivissa i l'Ajuntament de Calvià, seleccionats per Red.es per invertir 10,1 milions d'euros com a 'Destinacions Turístiques Intel·ligents'

El Consell Insular d'Eivissa i l'Ajuntament de Calvià, seleccionats per Red.es per invertir 10,1 milions d'euros com a 'Destinacions Turístiques Intel·ligents'

13/09/2018

Dos projectes de Balears han resultat beneficiaris de la convocatòria de concessió d'ajuts 'Destinacions Turístiques Intel·ligents' de Red.es, entitat pertanyent al Ministeri d'Economia i Empresa a través de la Secretaria d'Estat per a l'Avanç Digital. La resolució publicada avui preveu mobilitzar a Balears una inversió de 10,1 milions d'euros, dels quals Red.es aportarà el 60% gràcies al cofinançament del FEDER, a través del Programa Operatiu Plurirregional d'Espanya (POPE). Les entitats locals es faran càrrec, per la seva banda, de la resta del cost total estimat.



Projectes seleccionats



'Eivissa, Turisme Intel·ligent i Sostenible' és una iniciativa dotada amb un pressupost de 5.990.601,54 euros que té com a objecte millorar els serveis d'informació turística, seguretat i medi ambient, així com reduir les emissions de CO2 a l'atmosfera mitjançant un major ús del transport públic que redundarà en qualitat de vida per al turista i ciutadà.



Entre les actuacions previstes en el marc de la iniciativa destaquen la implantació d'una plataforma de gestió integral, d'un ecosistema d'aplicacions i d'infraestructura de telecomunicacions, així com el desplegament d'una xarxa de sensors i fonts de dades.



Per la seva banda, 'Calvià Destinació Turística Intel·ligent' està dotada amb un pressupost de 4.070.749,42 euros i persegueix posicionar a aquest municipi com a destinació turística intel·ligent, incorporar l'activitat del turista com a col·laborador i gestionar de forma dinàmica els esdeveniments del municipi.



Entre les actuacions previstes destaquen la implantació d'una plataforma Smart de gestió de dades, l'evolució de la plataforma de continguts turístics i municipals i el desplegament de sensors i senyalètica digital.


Aquests dos projectes formen part d'un total de 24 que mobilitzaran en el seu conjunt 68,3 M €, que se sumen als 109,5 M € de les convocatòries de Ciutats i Illes Intel·ligents i als 30 M € de la convocatòria d'Objectes Interns de Ciutat, el que suposa un total de més de 200 M € d'inversió. Així mateix, gràcies a l'ampliació de pressupost de la convocatòria en 24 M € fins a un total de 84 M €, aprovada pel nou Consell d'Administració de l'entitat el passat mes de juliol, un total de vuit projectes més (fins als 24 actuals ) han resultat beneficiats.


"Aquestes xifres, juntament amb el nombre d'actuacions que les recolzen, estan produint un efecte tractor del sector i creant una indústria nacional al voltant de les ciutats intel·ligents que ha de ser exportable a altres països per aconseguir la internacionalització del nostre model", ha assenyalat el director general de Red.es, David Cierco Jiménez de Parga, en la presentació dels resultats de la convocatòria.



Aquesta convocatòria estava dirigida a les entitats locals (ajuntaments, mancomunitats, cabildos, consells i diputacions), així com a les comunitats autònomes uniprovincials incloses en l'Enquesta d'Ocupació Hotelera, elaborada per l'Institut Nacional d'Estadística (INE), amb una població no inferior a 20.000 habitants. Els projectes podien tenir un pressupost màxim de 6 M €, que Red.es finançaria fins a un 80%.



Aquesta iniciativa es cofinança a través del FEDER, la finalitat és enfortir la cohesió econòmica i social a la Unió Europea i corregir els desequilibris entre les seves regions.