Una incidència en un col·legi electoral de Palma provoca que s'hagi de retardar el seu tancament a les 20:30

10/11/2019

  • La resta de col·legis electorals de Balears han obert a les 9 del matí, sense incidències importants.

Palma, 10 de novembre de 2019.  La incidència s'ha produït en el col·legi electoral situat al centre educatiu Juan de la Cierva, a Palma (districte 4 - secció 2 – taula única). El segon vocal s'ha trobat indisposat de manera sobtada i ha hagut d'abandonar el col·legi abans que es constituís la taula. Es dóna la circumstància que el seu suplent també se n'havia anat en veure que el segon vocal estava present. Pel que la Junta Electoral de Zona ha iniciat el procediment per cercar a un substitut. Finalment, la suplent d'una altra taula s'ha presentat voluntària per ocupar el lloc del segon vocal, al que ha donat el vistiplau la Junta Electoral de Zona. Aquesta situació ha provocat que la taula no s'hagi pogut constituir fins a les 9:30, per la qual cosa aquest col·legi electoral haurà de tancar les portes més tard de l'horari previst, a les 20:30 hores.

També s'ha produït una incidència lleu en el col·legi electoral situat en el CEIP Són Pisà (districte 2 – secció 2 – taula única) a Palma. S'ha trencat la llista de votants d'una de les taules, que ha estat reposada immediatament, sense que s'hagi alterat l'activitat d'aquest col·legi electoral.

La resta dels 385 col·legis electorals de les Illes Balears per a la celebració de les eleccions generals d'aquest diumenge han obert les votacions a les 9 hores sense que s'hagi registrat cap incidència que hagi alterat el procés.

En aquests col·legis s'han constituït 1.215 taules electorals, integrades per un total de 3.645 membres que controlaran el vot en 2.430 urnes.

Tampoc s'ha registrat fins al moment cap incidència en el dispositiu de seguretat per garantir el normal desenvolupament de la jornada electoral, integrat a les illes per 1.777 agents de la Guàrdia Civil, la Policia Nacional i les policies locals.