La implicació de les FCSE en la localització de menors dels centres de tutela i d'internament és absoluta

29/01/2020

  • S'investiguen totes les denúncies que interposen les institucions i es dóna prioritat a la localització dels menors d'edat.

Palma, 29 de gener de 2020. Les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat investiguen totes i cadascuna de les denúncies que interposen els centres de tutela i internament de menors quan no poden localitzar a algun dels menors d'edat. Immediatament després de la interposició de la denúncia, s'engega un operatiu per localitzar a aquestes persones, ja que la implicació en aquest assumpte és absoluta per part de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil. Aquestes tasques de localització es tracten amb màxima prioritat i es dediquen a les mateixes un gran nombre d'efectius que treballen per localitzar a aquests menors al més ràpidament possible.

Es produeix el mateix escenari quan es posen en coneixement de les FCSE indicis o sospites que els menors tutelats o que estan en centres d'internament poden ser víctimes de delictes contra la seva llibertat o indemnitat sexual. S'investiguen tots els casos per confirmar o descartar la comissió d'aquests delictes. Prova d'això són les detencions que s'han realitzat en els últims mesos.

Tal com va indicar ahir el ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, en la seva visita a la base naval de Sóller, la recerca i lluita contra els delictes sobre els menors és una prioritat màxima del Govern. Per això, és necessari reforçar amb més efectius les unitats de les FCSE. En els últims 19 mesos, ja s'han recuperat 5.000 dels 12.000 efectius entre Policia i Guàrdia Civil que es van perdre amb l'anterior executiu. Està previst convocar una nova oferta pública en els pròxims anys per seguir reforçant les plantilles.

Des de la Delegació de Govern volem reconèixer la implicació i entrega dels efectius de les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat a l'hora d'investigar i perseguir aquests i tota classe de delictes. Sabem que la seva dedicació i compromís són màxims.