El Programa MOVES destina 9,8 milions d’euros a les Illes Balears en la seva tercera edició

13/04/2021

El Programa MOVES destina 9,8 milions d’euros a les Illes Balears en la seva tercera edició

Aquest doblers es destinaran a finançar la compra de vehicles elèctrics i híbrids i la instal•lació d’infraestructures de recàrrega d’accés públic i d’ús privat


El programa MOVES III d’ajudes directes a la mobilitat sostenible, aprovat aquest dimarts pel Consell de Ministres, destinarà 9,8 milions d’euros a les Illes Balears. Les comunitats autònomes són les encarregades de realitzar les convocatòries corresponents als seus territoris. El pressupost global del pla puja a 400 milions d’euros –ampliables fins a 800 milions- per al conjunt de l’Estat, uns doblers que es destinaran a finançar la compra de vehicles elèctrics i híbrids i la instal·lació d’infraestructures de recàrrega d’accés públic i d’ús privat.

El programa està coordinat pel l’Institut per a la Diversificació i Estalvi de l’Energia (IDAE), del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic (MITECO), i el criteri de repartiment, consensuat amb la Conferència Sectorial d’Energia, es basa en el Padró d’Habitants publicat per l’INE l’1 de gener de 2020. MOVES III forma part d’un paquet més ample de mesures en matèria de mobilitat, que inclouran actuacions en transport públic, mobilitat no motoritzada i àrees de baixes emissions.

 

Subvencions per a furgonetes, turismes i motos

El Reial Decret que regula les bases de la tercera edició del Programa d’Incentius a la Mobilitat Eficient i Sostenible contempla subvencions de fins a 9.000 euros per a la compra de furgonetes elèctriques i de fins a 7.000 euros per a l’adquisició d’altres vehicles elèctrics. Les ajudes es reforçaran amb un 10% addicional per als autònoms que comprin un taxi o prestin servei de VTC i que estiguin empadronats a municipis amb una població inferior als 5.000 habitants, i per a persones amb mobilitat reduïda que necessitin adaptar el seu vehicle. A més, en aquesta edició es manté l’aplicació d’un descompte addicional d’un mínim de 1.000 euros per part del concessionari, per a la compra de turismes i furgonetes.