L’Agència Tributària ja ha retornat més de 41 milions d’euros als contribuents de les Illes Balears

07/05/2021

L’Agència Tributària ja ha retornat més de 41 milions d’euros als contribuents de les Illes Balears

Per ara s’han presentat prop de 97.000 sol•licituds de devolució de l’IRPF a l’arxipèlag, per un import que és un 5% superior al de l’any passat


Un total de 65.664 contribuents de les Illes Balears ja han cobrat la seva devolució en els primers 30 dies de la Campanya de Renda 2020, la qual cosa representa el 67,82% de les 96.815 sol·licituds presentades fins a aquesta data. En el seu conjunt, les declaracions amb dret a retornar presentades per ara suposen un import global de 66,6 milions d’euros, dels quals el 61,7% -més de 41 milions d’euros- ja han estat abonats per part de l’Agència Tributària. Aquest import és un 5% superior al que es va comptabilitzar l’any passat durant el primer terç de la campanya d’IRPF i frega el 37% que en la de 2018.

L’Agència ha posat en marxa el pla “Li truquem”, que proporcionarà assistència personalitzada per telèfon per a la confecció de declaracions. El servei s’adreça especialment a les persones que no estan familiaritzades amb l’ús de les noves tecnologies i també esdevé una alternativa a l’assistència presencial a les oficines, que començarà el 2 de juny.

 

Assistència per als afectats per un ERTO i perceptors de l’IMV

La característica principal de la campanya d’enguany és el reforç de l’assistència personalitzada per als treballadors afectats per un expedient de regulació temporal de l’ocupació (ERTO) i per als perceptors de l’Ingrés Mínim Vital (IMV). Quant als primers, la informació disponible a les dades fiscals s’incrementa amb l’actualització de les dades sobre expedients de reintegrament per part del Servei Públic d’Ocupació.

L’Agència Tributària acaba d’incorporar una nova via d’assistència per aquests dos col·lectius, a través de l’”Informador” de Renda, que, en el cas que no vegi resolt el dubte, ofereix a l’usuari la possibilitat de contactar per xat amb un funcionari de l’Agència, en horari de matins, de dilluns a divendres.

Per ara més d’un milió de perceptors de prestacions per ERTO i més de 100.000 beneficiaris de l’IMV a tot Espanya ja han presentat la seva declaració.