Més de mig milió de treballadors i treballadores de les Balears es beneficiaran de la posada en marxa del nou portal de tràmits amb la TGSS

Presentació del nou portal Import@ss, avui a la Direcció Provincial de la Tresoreria General de la Seguretat Social, a Palma.

18/05/2021

Més de mig milió de treballadors i treballadores de les Balears es beneficiaran de la posada en marxa del nou portal de tràmits amb la TGSS

El dispositiu Import@ss facilita la gestió en un temps rècord de les altes i les baixes en el Sistema Especial de Treballadors de la Llar i el mes vinent s’hi incorporaran els serveis específics per als autònoms


Més de mig milió de treballadors de les Illes Balears es beneficiaran del nou portal Import@ss, que ha posat en marxa la Tresoreria General de la Seguretat Social per facilitar al ciutadà els tràmits que ha de realitzar davant d’aquesta Administració. A través d’aquesta aplicació, que pot emprar-se des del telèfon mòbil, es podran sol·licitar fins a 40 serveis prestats per la TGSS, entre els quals la possibilitat de gestionar les altes i les baixes en el Sistema Especial de Treballadors de la Llar, en només sis minuts.

El nou entorn operatiu disposa de dos espais; una àrea pública, amb informació i tràmits de caràcter genèric –on tots els treballadors, amb independència de quin sigui el seu sector o règim, podran consultar les seves dades de la Seguretat Social i obtenir informes d’una manera més fàcil i accessible-, i una àrea persona, on el titular visualitza immediatament totes les seves dades particulars. El mes vinent, l’aplicació incorporarà noves prestacions específiques per al col·lectiu dels autònoms.

L’eina digital ha estat presentada avui matí per la Directora Provincial de la TGSS, María Rosario Rodríguez Lasheras, i pel Cap de Servei d’Administració Electrònica i “Sistema Red”, Felipe Bravo, qui ha explicat quin és el seu funcionament. A l’acte ha assistit la Delegada del Govern, Aina Calvo. La presentació coincideix amb la celebració de la Setmana de l'Administració Oberta.

Per accedir al portal serà necessari comunicar a la TGSS el nombre de DNI i de telèfon, i el sol·licitant rebrà una clau per operar a Import@ss. A les Balears, vuit de cada deu treballadores i treballadors del col·lectiu de serveis de la llar ja han realitzat aquesta comunicació, i entre la resta dels treballadors per compte d’altri hi ha un 73% que també s’ha donat d’alta en el nou sistema digital. D’altra banda, un 81% dels professionals autònoms ja ha sol·licitat la seva clau d’accés.

 

Seu electrònica

La TGSS mantindrà la seu electrònica que ja opera actualment, per la qual cosa el ciutadà tindrà dues opcions per realitzar els seus tràmits sense haver-ho de fer presencialment. Tot i això, la Directora Provincial, Rosario Rodríguez, ha destacat que la nova aplicació està adreçada especialment a les persones que no estan avesades a emprar els canals telemàtics perquè desconeixen el seu funcionament o bé perquè tenen dificultats per utilitzar-los. A més del telèfon mòbil, l’accés a Import@ss és possible des de la resta dels dispositius electrònics amb connexió a Internet, com tauletes i ordinadors.

Rodríguez ha convidat tots els treballadors que encara no ho han fet a comunicar el seu nombre de telèfon mòbil per tal de poder utilitzar aquest nou servei.