L’Ingrés Mínim Vital supera els 8.000 beneficiaris per maig a les Illes Balears i arriba a més de 3.200 famílies

19/05/2021

L’Ingrés Mínim Vital supera els 8.000 beneficiaris per maig a les Illes Balears i arriba a més de 3.200 famílies

El 80% dels 32.215 expedients validats des de la seva posada en marxa, fa nou mesos, ja s’han resolt


L’Ingrés Mínim Vital ha superat els 8.000 beneficiaris a les Illes Balears durant aquest mes de maig; la prestació arriba a 3.236 famílies de l’arxipèlag, i un total de 3.281 receptors són menors d’edat, segons les dades del Ministeri d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions. La quantia de l’ajuda econòmica a la comunitat autònoma és de més de 478 euros mensuals, que superen els 448 euros que cobren, de mitjana, els titulars a la resta de l’Estat. Cada prestació concedida a les Balears arriba a dos beneficiaris de mitjana, i entre els titulars les dones són majoria –representen més del 65% del total-.

Des de l’entrada en funcionament de l’IMV, l’Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS) ha resolt a les Illes 25.657 expedients de sol·licitud, que són el 80% del total de peticions validades. La Delegada del Govern, Aina Calvo, ha reiterat l’esforç i la feina dels treballadors del servei i de la resta de les Administracions Públiques en la gestió d’aquestes ajudes, i la intervenció important de les organitzacions socials que donen suport a la seva execució.

Fins a maig s’han aprovat 3.380 expedients i se n’han denegat 22.277. Majoritàriament les denegacions es produeixen per no complir el criteri de vulnerabilitat (en superar els demandants els llindars de renda i patrimoni), mentre que un 10% dels expedients són denegats per manca d’acreditació de la unitat de convivència. Per aquest motiu, el gener es va realitzar una modificació de la norma, perquè els treballadors socials i les entitats col·laboradores de l’IMV puguin facilitar el reconeixement de situacions de convivència no convencionals.