La Delegació del Govern a Balears destrueix una tona de droga a Palma

La Delegació del Govern a Balears destrueix una tona de droga a Palma

25/01/2022

La Delegació del Govern a Balears destrueix una tona de droga a Palma

Tots aquests estupefaents es van requisar l’any passat a diferents operacions de la Policia Nacional, la Guàrdia Civil i les Policies Locals


La Delegació del Govern a les Illes Balears ha destruït aquest dimarts, a la planta incineradora de TIRME a Son Reus (Palma), una tona de droga procedent de diferents operacions realitzades durant 2021 a l’arxipèlag per la Policia Nacional, la Guàrdia Civil i les Policies Locals.

Concretament, les substàncies incinerades corresponen a més de 2.000 decomisos d’expedients judicials, que sumen en total prop de 900 quilos, i a uns 25.000 decomisos de sancions administratives, que sumen gairebé 100 quilos, la destrucció dels quals s’ha dut a terme amb l’autorització judicial corresponent. Es tractava, en gran part, de cànnabis –tant marihuana com haixix-, tot i que també hi havia cocaïna, amfetamines i els seus derivats, i ketamina i heroïna. Per illes, la droga decomissada procedia principalment de Mallorca, seguida d’Eivissa i Formentera i de Menorca, per ordre de quantitats.

La Delegació del Govern a les Illes Balears ha destacat la feina desenvolupada a l’arxipèlag per les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat en la lluita contra el narcotràfic, una labor que duen a terme en col·laboració amb els funcionaris de Vigilància Duanera de l’Agència Tributària i amb els agents de les Policies Locals.

La incineració de la droga ha estat supervisada pel Secretari General de la Delegació del Govern a les Illes Balears, Ramon Morey, i pel director de l’Àrea de Sanitat, Raúl Izquierdo. També hi han estat presents el Comissari Fernando Reboyras, i l’Inspector en Cap, Fernando Corchero, de la unitat de Seguretat Ciutadana de la Policia Nacional a les Illes Balears i el Capità Eduardo Herrero, de la Unitat Orgànica de Policia Judicial de la Guàrdia Civil a Balears.

L’any passat el 67% dels decomisos de ketamina es van produir a Eivissa i Formentera, mentre que entre el 70% i el 80% de les aprensions de substàncies com l’heroïna, les amfetamines o l’MDMA van tenir lloc principalment a Mallorca. El percentatge de droga decomissada a Menorca està molt per davall de la resta de les illes, segons les dades de Sanitat Exterior. Aquest departament s’encarrega de la gestió i el control de les substàncies estupefaents procedents del tràfic il·legal que són requisades per les Forces i Cossos de Seguretat, les quals analitza i custòdia fins a la seva destrucció.