La Delegació del Govern participa al Plenari del Circuit de Violència Masclista de Barcelona

La Delegació del Govern participa al Plenari del Circuit de Violència Masclista de Barcelona

23/10/2020

Els assistents a la sessió plenària han pogut conèixer les mesures i les prestacions de l’INSS, el SEPE i les Oficines d’Estrangeria

  • El subdelegat del Govern a Barcelona, Carlos Prieto, ha donat la benvinguda a la jornada posant de manifest el compromís feminista de l’Executiu espanyol

La Delegació del Govern a Catalunya ha participat convidada al Plenari del Circuit Barcelona contra la Violència Masclista per explicar l’ampli ventall de mesures i prestacions de l’Estat per les víctimes i els seus fills. A la jornada, que s’ha fet de manera telemàtica aquest divendres, hi ha intervingut la Coordinadora i la Cap de la Unitat de Violència sobre la Dona de la Delegació del Govern a Catalunya i representants del Instituto Nacional de la Seguridad Social (INSS), el Servei Públic Estatal d'Ocupació (SEPE) i les Oficines d’Estrangeria.

El subdelegat del Govern a Barcelona, Carlos Prieto, ha donat la benvinguda a la jornada posant de manifest el compromís feminista de l’Executiu espanyol i ha afegit que la lluita contra la violència masclista és una prioritat pel Govern que lidera Pedro Sánchez. Durant la jornada els assistents han pogut conèixer el catàleg de mesures i les prestacions que ofereix l’Estat per les dones víctimes de violència masclista i els seus fills, amb l’objectiu que es coneguin i es posin a disposició de les afectades.

Entre les mesures que s’han explicat destaquen les del Instituto Nacional de la Seguridad Social (INSS) cap a les dones treballadores víctimes de violència masclista. Per part del SEPE han explicat aquells supòsits de situació legal de desocupació i la renda activa d'inserció del Servei Públic Estatal d'Ocupació i els mecanismes per autoritzacions de residència de treball per víctimes estrangeres.

El Circuit de Violència Masclista de Barcelona

El Circuit de Violència Masclista de Barcelona està impulsat i coliderat per l’Ajuntament de Barcelona i el Consorci Sanitari de Barcelona i és un projecte de col·laboració interinstitucional per abordar de forma integral, multidisciplinària i transversal la prevenció, detecció, atenció, recuperació i reparació de les dones i els seus fills i filles que viuen situacions de violències masclistes. A la sessió plenària d’aquest divendres hi han participat una quarantena de persones entre representants de l’Ajuntament de Barcelona, del Consorci Sanitari de Barcelona, el SEM, universitats, hospitals i l’ICD.