Teresa Cunillera anima l’alpinista Sergi Mingote a perseverar en la seva “exemplar constància” i “esperit de superació”

12/09/2019



La Delegació del Govern a Catalunya ha reconegut aquest dijous els mèrits esportius del conegut alpinista de Parets del Vallès


La delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, ha animat l’alpinista català Sergi Mingote a perseverar en la seva “exemplar constància” i “esperit de superació mental y físic” a l’hora d’afrontar el nou repte esportiu que inicia aquesta setmana amb el projecte 14x1.000 Catalonia Project, que té per objectiu aconseguir l’ascensió de les 14 muntanyes més altes del planeta sense l’ajuda d’oxigen artificial i en el temps rècord de 1.000 dies.

La Delegació del Govern a Catalunya ha estat escenari aquest dijous d’un acte de reconeixement als mèrits esportius de l’alpinista català, presidit per Teresa Cunillera i en el que Sergi Mingote ha pronunciat una conferència sobre la seva experiència esportiva, que l’ha fet entrar en el llibre Guinness dels rècords per haver escalat sis muntanyes de més de 8.000 metres en un any i dos dies.

La delegada del Govern ha complert amb la tradició de lliurar a l’alpinista una bandera de l’Agenda 2030 de Desenvolupament Sostenible per tal que la pugui plantar dalt d’un dels cims que conquereixi i ha destacat el “transfons solidari” que sempre tenen tots els projectes de Sergi Mingote. “Els seus reptes estan pensats per difondre causes justes i humanes a les quals ha dedicat les seves gestes”, quelcom que “diu molt de la seva forma de viure, del seu gran cor, de la seva humanitat i dels valors que defensa”, ha conclòs Teresa Cunillera.

L’alpinista de Parets del Vallès ha agraït l’acte de reconeixement fet per la Delegació del Govern a Catalunya, al qual han assistit un centenar de persones, entre elles el subdelegat del Govern a Barcelona, Carlos Prieto, i els alcaldes de Mollet del Vallès, Canovelles i Lliçà d’Amunt, així com diversos exalcaldes i desenes de cònsols. Durant l’acte, Mingote ha entregat a la delegada del Govern una figura tallada al Nepal que va recollir en un dels seus reptes. 

Mingote també ha narrat que el seu objectiu inicial era fer aquestes sis ascensions en menys d’un any i que el retard –encara que només fos de dos dies– el va animar a redoblar la seva aventura ampliant el termini inicial als 1.000 dies però afegint la resta de vuit mils del planeta per completar la totalitat dels 14 pics més elevats, i fer-ho en un temps que esdevingui un nou rècord al seu historial.

Si Sergi Mingote aconsegueix les vuit ascensions que té programades en el projecte 14x1.000 Catalonia Project, batrà el rècord actual d’ascensió dels 14 pics més alts del món, que actualment ostenta el coreà Kim Chang-Ho, que va trigar un total de 7 anys, 10 mesos i sis dies en fer-ho.