La Delegació del Govern a Catalunya commemora el Dia Internacional de la Tolerància Zero amb la Mutilació Genital Femenina

La Delegació del Govern a Catalunya commemora el Dia Internacional de la Tolerància Zero amb la Mutilació Genital Femenina

06/02/2021

  • La delegada, Teresa Cunillera, s’ha reunit avui amb la Fundació Wassu-UAB, per tal de conèixer la feina que fa aquesta organització científica entorn de la prevenció i cura de pràctiques com la Mutilació Genital Femenina.
  • L’estudi realitzat per la Fundació Wassu afirma que Barcelona i Girona són les dues províncies amb el nombre estimat de risc més alt de patir MGF, amb 746 i 504 nenes en risc, respectivament.
  • Teresa Cunillera ha mostrat la seva “solidaritat davant d’aquesta pràctica tan cruel i que vulnera els drets humans i posa en risc a milers de nenes, també en el nostre país.

 

Barcelona, 6 de febrer.- La Delegació del Govern a Catalunya commemora el Dia Internacional de la Tolerància Zero amb la Mutilació Genital Femenina. La delegada del Govern, Teresa Cunillera, ha mantingut una trobada amb la directora executiva de la Fundació Wassu-UAB, la dra. Adriana Kaplan, que s’ha connectat via telemática des de Gàmbia, i amb la coordinadora de projectes de la mateixa, Neus Aliaga per tal de conèixer de primera mà la feina que fa aquesta organització científica d’àmbit internacional i que alberga la Universitat Autònoma de Barcelona. Té per objectiu actuar per a la  prevenció de pràctiques tradicionals perjudicials, amb especial focus en la Mutilació Genital Femenina (MGF), la cura de les seves conseqüències i l’acompanyament a les dones i nenes que la pateixen. Treballen a través de la investigació antropològica i mèdica, aplicada a la transferència de coneixement.

La Delegació del Govern contra la Violència de Gènere va promoure i coordinar un estudi realitzat per la Fundació Wassu-UAB en què s’abordava la Mutilació Genital Femenina a Espanya i que tenia per objectiu conèixer la situació de la MGF a Espanya, al mateix temps que oferir propostes i recomanacions per obrir un camí cap a l’abordatge i la prevenció de la MGF a Espanya.

L’estudi va realitzar enquestes a 82 famílies immigrants, residents actualment a Catalunya amb vincles en diferents països africans i l’estimació en risc de patir MGF a Espanya, amb dades del cens de 2018, és de 15.562 entre 0 i 14 anys procedents de països on es practica la MGF. D’aquestes, aplicant els índex de prevalença del país d’origen corresponent i, valorant l’impacte del procés d’aculturació en la realització de la pràctica, s’estima que 3.652,13 estan en risc de patir MGF. A més, l’estudi afirma que Barcelona i Girona són les dues províncies amb el nombre estimat de risc més alt de patir MGF, amb 746 i 504 nenes en risc, respectivament.

Teresa Cunillera ha mostrat la seva “solidaritat davant d’aquesta pràctica tan cruel i que vulnera els drets humans i posa en risc a milers de nenes, també en el nostre país i i ha “emplaçat a administracions, entitats socials i, al conjunt de la societat civil a “seguir treballant per combatre aquesta xacra”.