La Unitat de Certificació de Girona és la que te més volum en exportacions a la Xina de tot Espanya

La Unitat de Certificació de Girona és la que te més volum en exportacions a la Xina de tot Espanya

20/10/2020

L’exportació a Girona, amb 8.826 certificacions de carn i productes càrnics entre gener i agost, representa un 28% del total estatal

  • La Unitat de Certificació de Girona és la que te més volum en exportacions a la Xina de tot Espanya
  • L’exportació a Girona, amb 8.826 certificacions de carn i productes càrnics entre gener i agost, representa un 28% del total estatal
  •  Un 62,70% de les certificacions de carn que es fan a Espanya es coordinen desde les Unitats de la Delegació del Govern a Catalunya

Cataluña és la Comunitat Autònoma que més carn i productes càrnics exporta a tercers països. Durant aquest any les Unitats de Certificació de l’Àrea d’Agricultura i Pesca de la Delegació del Govern a Catalunya han tramitat 35.401 certificacions, una xifra que representa un 62,70% del total de certificacions que es fan a tot Espanya. Aquestes dades situen les Unitats de Catalunya com a líders de l’Estat.

Xina és el principal mercat de les empreses càrniques catalanes. La Unitat de Certificació de Girona és la que té més volum a tot España amb 8.826 certificacions de carn i productes càrnics entre gener i agost d’enguany, una quantitat que representa el 28% del total estatal. Per darrera de Girona hi ha Barcelona amb 7.582 certificacions, un 24% del total, en el mateix període de temps. De les 786.158 tones de carn i productes càrnics exportats per les empreses espanyoles a la Xina, un 52,2% del total es tramita a través de las Unitats de Barcelona i Girona.

Lleida se situa en tercera posició amb 1.523 certificacions, un 5% del total. Tarragona, per la seva banda, té molt poques empreses càrniques al seu entorn però destaca per  l’exportació d’animals vius. De fet, el Port de Tarragona és el segon port més important d’Espanya en operacions d’exportació d’animals vius i el primer en importació de productes a dojo amb 207 vaixells descarregats durant aquest any que van portar 2.125.000 tones de producte.

La feina que es fa des de les Unitats de Certificació de l’Àrea d’Agricultura i Pesca de la
delegació del Govern a Catalunya no s’ha aturat malgrat la pandèmia ocasionada per la
COVID19. La mitjana estatal en l’àmbit de les exportacions de sanitat animal de les 39 unitats que hi ha a Espanya se situa durant el 2020 en 2.53, una xifra àmpliament superada a Catalunya. Durant el 2020 el 50,24% de totes les certificacions d’exportació agroalimentàries que es fan a Espanya s’han coordinat des de les Unitats de Catalunya, que també certifiquen productes elaborats a l’Aragó.

Des del mes de gener passat, a Barcelona s’han fet un total de 28.036 certificacions, que se sumen a les 16.308 de Girona, les 3.658 de Lleida i les 1.584 de Tarragona. En relació a la Unitat de Lleida, destaca pel seu potencial i pel fet que un any després de la seva obertura s’ha situat en el lloc número 10 de la classificació estatal per volum d’activitat. Això col·loca les Unitats de Certificació de l’Àrea d’Agricultura i Pesca de Catalunya al capdavant de l’Estat per volum d’activitat.