La Delegació del Govern a Catalunya se suma al Dia Mundial de l’Estalvi Energètic

La Delegació del Govern a Catalunya se suma al Dia Mundial de l’Estalvi Energètic

22/10/2020

Les llums principals de la seu de la Delegació i de les Subdelegacions s’apagaran a partir de les 20 hores d’aquest dimecres

  • Teresa Cunillera recorda que el Govern ha destinat 50 milions d’euros a Catalunya aquest any per a la rehabilitació energètica d’edificis

La Delegació del Govern a Catalunya i les Subdelegacions a Barcelona, Tarragona, Girona i Lleida se sumen al Dia Mundial de l’Estalvi Energètic, que se celebra aquest dimecres. Les seus de la Delegació i de les Subdelegacions reduiran al màxim el consum energètic en el marc d’aquesta commemoració. A partir de les 20 hores s’apagaran les principals llums dels edificis, exceptuant les estrictament necessàries i d’emergència.

La delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, ha posat en valor el compromís del Govern d’Espanya amb la transició energètica i l’economia verda, com a palanca de transformació econòmica i social. Ha recordat que el Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic (MITECO) ha destinat aquest any 300 milions d'euros a ajuts directes per actuacions de millora de l'eficiència energètica en edificis construïts abans del 2007, com ara la substitució d'antigues calderes per opcions renovables. Dels 300 milions, 50 s’han destinat a Catalunya. Els ajuts els coordina l'Institut per a la Diversificació i Estalvi de l'Energia (IDAE), dependent de MITECO. A partir de les bases reguladores, les comunitats i ciutats autònomes han de realitzar i publicar la seva respectiva convocatòria d'ajuts.

El Dia Mundial de l’Estalvi Energètic és una jornada per reflexionar sobre la importància de l’ús responsable i eficient de l’energia. Des de la Delegació del Govern s’ha difós un vídeo a través de les xarxes socials en el marc de la participació en aquest Dia Mundial:

https://twitter.com/DeleGobCataluna/status/1318819805047160832