José Crespín es reuneix amb el teixit econòmic i social de Lleida per explicar les principals línies de treball dels Pressupostos Generals de l’Estat

José Crespín es reuneix amb el teixit econòmic i social de Lleida per explicar les principals línies de treball dels Pressupostos Generals de l’Estat <br/><br/>

23/11/2020

El subdelegat del Govern a Lleida, José Crespín, ha continuat aquest dilluns amb la ronda de trobades amb el teixit econòmic i social de la província de Lleida per explicar les principals línies de treball i d’inversió que contempla el avantprojecte de Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) 2021 per a la província de Lleida. Aquesta ronda de reunions continua aquesta setmana amb organitzacions i entitats representatives del sector agroalimentari de Lleida.

La primera d’aquestes trobades l’ha fet amb el president de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), Ramon Surroca, i el responsable de la secció de fruita, Albert Capdevila, a qui ha traslladat el contingut de les partides més importants del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA) amb un pressupost global de 8.496,2 M€, xifra que representa un increment del 10,47% respecte als darrers pressupostos i el volum d’inversió pública, segons el subdelegat del Govern, “més ambiciós de la història democràtica”.

El subdelegat del Govern ha destacat en el decurs de la reunió que “aquests pressupostos han de servir per rellançar la modernització del nostre sector agroalimentari, impulsar el relleu generacional i consolidar una nova política d’eficiència i sostenibilitat que serà clau per abordar els reptes de la propera dècada”.

José Crespín s’ha referit, per exemple, a l’increment de la partida destinada al Pla Anual d’Assegurances Agràries en 40 M€ fins arribar als 251,2 milions d’euros, així com a l’increment en un 20% de la partida destinada al finançament per part de l’Estat dels programes de desenvolupament rural cofinançats pel Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER) i a l’increment, dins del programa de regulació dels mercats agraris, de les ajudes del Fons Europeu de Garantia Agrària (FEAGA) que donaran suport al sector agroalimentari amb 5.793 M€.

Entre les inversions previstes en els pressupostos del MAPA, José Crespín també ha destacat l’increment del 19,3% de la partida destinada a la renovació del parc de maquinària agrícola, així com la partida de 406,5 M€ procedents del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència presentat pel Govern d’Espanya el passat mes d’octubre que defineix els objectius d’inversió amb els fons europeus que el país rebrà per a la reactivació econòmica i social como a conseqüència de la pandèmia.

Reunions amb l’Associació de l’Empresa Familiar de Lleida i de la Federació Provincial d’Empresaris de Comerç de Lleida (FECOM)

El subdelegat del Govern a Lleida va iniciar la setmana passada la ronda de trobades amb el teixit econòmic i social de Lleida per explicar les principals línies de treball que preveuen els Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) per a 2021 a Lleida, el Pirineu i l’Aran amb dues reunions amb els directius de l’Associació de l’Empresa Familiar de Lleida i de la Federació Provincial d’Empresaris de Comerç de Lleida (FECOM).

A les reunions, José Crespín va fer  un repàs de les partides d’inversió social i en infraestructures que contemplen els PGE., uns pressupostos que “són vitals per Lleida, el Pirineu i l’Aran per a reactivar l’economia i els sectors productius i superar els efectes de la crisi generada per la pandèmia”.

El subdelegat del Govern també es va referir al paquet de mesures econòmiques aprovades recentment en el Consell de Ministres del passat dimarts, dia 17, amb l’objectiu de donar suport a la liquiditat i solvència de les empreses i autònoms “conscients que és del tot necessari poder obtenir un finançament adequat per tirar endavant”.

En concret, el subdelegat del Govern va destacar l’ampliació fins al 30 de juny de 2021 del termini de concessió de les línies de fins a 140.000 milions d’euros en avals públics gestionats per l’Institut de Crèdit Oficial (ICO), així com l’ampliació del termini de devolució de fins a tres anys addicionals. “Es tracta de mesures -segons Crespín- per alleujar la situació econòmica d’empreses i autònoms per disposar de més temps per recuperar la seva activitat”.

Per part de l’Associació de l’Empresa Familiar de Lleida hi va assistir el president Marc Cerón, i per part de la FECOM la presidenta Maria Rosa Eritja, el sot-president, Rafel Oncins, i la secretària general, M. Rosa Armengol.