La Subdelegació distingeix el servei SARA de l’Ajuntament de Barcelona amb la Menina 2020 per la seva tasca contra la violència masclista

La Subdelegació distingeix el servei SARA de l’Ajuntament de Barcelona amb la Menina 2020 per la seva tasca contra la violència masclista

23/11/2020

  • Carlos Prieto: “El Govern d’Espanya està fermament compromès en seguir dedicant tots els esforços a combatre els feminicidis amb la resta d’administracions”
  • El subdelegat del Govern recorda que l’Estat transfereix cada any 15 milions d’euros a la Generalitat i els ajuntaments catalans per la lluita contra aquesta xacra

El subdelegat del Govern a Barcelona, Carlos Prieto, ha lliurat aquest dilluns el reconeixement Menina 2020 al Servei d’Atenció, Recuperació i Acollida SARA de l’Ajuntament de Barcelona. Un reconeixement que es dona a organitzacions i persones compromeses amb l’eradicació de la violència masclista. Amb aquest acte, celebrat a la seu de la Subdelegació complint les mesures sanitàries derivades de la pandèmia, s’ha donat el tret de sortida a una setmana d’actes i activitats organitzades per la Delegació del Govern a Catalunya per commemorar el Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones, el proper dimecres 25 de novembre.  

SARA és un servei ambulatori que atén les persones víctimes de situacions de violència masclista. Principalment dones, però també nens, el col•lectiu LBTGI i persones del seu entorn més proper afectades per aquesta violència, ja sigui en l’àmbit de la parella com en el laboral, passant pel familiar o el sexual, entre d’altres.

La directora del servei SARA, Ruth Capdevila, ha agraït el reconeixement i ha lloat la tasca de la Unitat de Violència sobre la Dona de la Subdelegació del Govern a Barcelona, amb la que treballen i col·laboren a diari per eradicar la violència masclista. Per la seva banda, Carlos Prieto ha posat en valor “l’esforç magnífic i de vocació de servei públic de totes les professionals del SARA que lluiten en favor de la llibertat i de la justícia de les dones víctimes de la violència masclista”. 

El subdelegat del Govern a Barcelona ha afegit que “el Govern d’Espanya està fermament compromès en seguir dedicant tots els esforços a combatre els feminicidis amb la resta d’administracions”. En aquest sentit, ha lloat el Pacte d'Estat contra la Violència de Gènere pel qual l’Estat transfereix cada any 15 milions d’euros a la Generalitat i els ajuntaments catalans per la lluita contra aquesta xacra. Carlos Prieto ha recordat que “106 dones han estat assassinades per la seva parella a la província de Barcelona des del 2003” i que “cal posar fi a una xacra que ja fa massa anys que dura”.

Unitats de coordinació

La delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, també ha volgut ser present en l’acte a través d’un missatge enregistrat, en el que ha lamentat no haver pogut ser-hi present degut a la pandèmia i ha felicitat les integrants del servei SARA. Així mateix, ha posat en valor la tasca de la Unitat de Coordinació contra la Violència sobre la Dona de Catalunya de la Delegació de Govern a Catalunya, així com de les diferents unitats d'aquest àmbit que operen des de les quatre subdelegacions provincials de el Govern d'Espanya.

La tasca d'aquestes unitats té per objectiu el seguiment, revisió i coordinació institucional en l'estudi de cada cas en el procés d'investigació; la recopilació i tramesa d'informació a la Direcció General contra la Violència de Gènere; la coordinació dels recursos i serveis de l'Administració General de l'Estat per a l'atenció de situacions de violència contra la dona; la col·laboració amb les administracions autonòmiques i locals per a l'elaboració i impuls de protocols de coordinació interinstitucional, i el foment de convenis de col·laboració.