Albert Bramon entrega el reconeixement Meninas 2020 a l’Associació Jokkere Endam

Albert Bramon entrega el reconeixement Meninas 2020 a l’Associació Jokkere Endam

26/11/2020

La Subdelegació del Govern de Girona participa aquesta setmana en els actes i activitats a l’entorn del Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra les Dones, que es commemora el dia 25 de novembre. Igual com la Delegació del Govern a Catalunya i la resta de les Subdelegacions, durant aquesta setmana s’entrega el  reconeixement Meninas a organitzacions i persones compromeses amb l’eradicació de la violència masclista en les seves diverses manifestacions.

Aquest any, a Girona, la VIII edició de l’entrega ha distingit l’Associació Jokkere Edam. En un acte celebrat aquest matí a la seu de la Subdelegació de Girona, el Subdelegat Albert Bramon ha entregat aquesta distinció a les representants de l’Associació, Adama Boiro, la pediatra gironina Imma Sau i l’activista senegalesa instal·lada a Girona Fatou Kanté.

A causa de la situació causada per la pandèmia de la COVID-19 l’acte tradicional d’entrega del reconeixement s’ha realitzat respectant les mesures sanitàries preceptives. A l’acte hi ha assistit també Iolanda Ametller, cap de la Unitat de Violència de Gènere de la Subdelegació del Govern a Girona.

En la seva intervenció el Subdelegat ha volgut remarcar el compromís de l’estat en la lluita contra aquesta xacra de la societat i ha destacat tan la tenacitat del govern per mantenir al calendari la data del 25N amb tota la seva rellevància malgrat les dificultats causades per la pandèmia; i l’actitud ferma contra la violència de gènere que es desprèn, tan del finançament que aporta el Govern per aquesta finalitat, com la col·laboració entre institucions i la sensibilitat per prendre partit de manera decidida contra les agressions masclistes. Al mateix temps ha felicitat l’Associació Jokkere Edam per l’esforç que dedica a la protecció i acompanyament de les víctimes; i per la seva sensibilitat i determinació a l’hora de donar visibilitat a un tipus de violència inadmissible com és la mutilació genital femenina.

Les representants de Jokkere Edam, per la seva part, han volgut fer una crida a la sensibilització enfront la mutilació genital femení a per captar l’atenció, tan a nivell nacional com internacional, i lluitar contra aquesta mena de violència que afecta nenes i dones especialment a l’Àfrica; han volgut recollir el premi també en nom de totes les entitats, associacions i activistes compromeses contra la violència masclista; i han fet una crida a la conscienciació de tota la societat per evitar les situacions de silenci que agreugen aquesta xacra terrible.

La Delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, també ha volgut estar present a l’acte a través d’un missatge enregistrat en el què ha lamentat no poder-hi ser present de manera física a causa de la pandèmia; i ha felicitat Jokkere Edam per la excel·lent tasca per l’abordatge de la mutilació genital femenina que les ha portat a convertir-se en una referència a les comarques gironines i a tot el país. En aquest sentit, la Delegada ha destacat la tasca de l’associació no només pel suport i l’acompanyament que presten a les víctimes sinó per la dedicació a favor del foment de la igualtat de gènere combatent les múltiples formes de discriminació que pateixen les dones.

En aquest mateix sentit la delegada del Govern ha expressat el ferm compromís del Govern d’Espanya per seguir dedicant tots els esforços en la lluita contra la violència de gènere en totes les seves múltiples manifestacions; per ser solidaris amb les víctimes i en condemnar de la manera més rotunda les actituds i els actes discriminatoris per complir l’objectiu prioritari de garantir els drets humans i les llibertats fonamentals de totes les dones per assolir una societat igualitària i lliure de violència.