José Crespín entrega el reconeixement Menina 2020 a l’Associació REFEM de Lleida

José Crespín entrega el reconeixement Menina 2020 a l’Associació REFEM de Lleida

30/11/2020

El subdelegat del Govern a Lleida, José Crespín, ha entregat aquest divendres el reconeixement Menina 2020 a l’associació REFEM per la seva contribució a la lluita contra la violència de gènere. L’entrega d’aquesta distinció s’emmarca en els actes i activitats que ha organitzat la Delegació del Govern a Catalunya coincidint amb el Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència envers les Dones, el passat dimecres 25 de novembre.

José Crespín ha destacat la “gran feina” que fa l’associació REFEM a la ciutat de Lleida que es va crear  al 2017 per donar acollida i atenció d’urgència a les dones, amb o sense nens, víctimes de la violència  de gènere. Crespín ha explicat que el reconeixement és “doble ja que per una banda, es una distinció a dones emprenedores i per l’altra a dones que lluiten contra la violència de gènere i a les que els hi donen cobertura, llar i un espai tant per a la víctima com per als fills”.

Per la seva banda, Adriana Ruiz i Priscilla Belohuby, dues de les membres de l’associació REFEM,  han agraït la Menina per part de la Subdelegació del Govern de Lleida i han destacat que és un reconeixement a la feina que fan i han afegit que intenten oferir l’atenció “més càlida” possible perquè entenen que la situació de la víctima és molt difícil.

Des de REFEM, ofereixen suport psicològic, social, educatiu i els ofereixen un espai de recuperació per promoure l’autonomia de les dones que accedeixen al seu servei i ajudar-les a iniciar un nou projecte de vida lliure de la violència de gènere. D’aquí, expliquen l’Adriana i la Priscilla el nom de REFEM, “refer una nova vida”.  L’associació ofereix un servei d’urgència les 24 hores al dia els 365 dies a l’any i s’ha convertit en una entitat de referencia a nivell municipal, comarcal i provincial.

Degut a les recomanacions sanitàries, l’acte s’ha fet en petit format a la Subdelegació del Govern de Lleida. Els reconeixements Meninas 2020 son les 5 distincions commemoratives del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones que la Delegació del Govern a Catalunya atorga a organitzacions o persones compromeses amb l’eradicació de la violència masclista en totes les seves manifestacions. Amb l’entrega de la Menina de la província de Lleida, la Delegació del Govern clou els actes i les activitats entorn al 25N.