La Seguretat Social abona ajudes per la pandèmia a prop de 17.500 autònoms de les Illes Balears

31/03/2021

La Seguretat Social abona ajudes per la pandèmia a prop de 17.500 autònoms de les Illes Balears

Aquestes prestacions han arribat per març a un de cada tres treballadors per compte propi del sector de l’Hostaleria


El Ministeri d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions ha reconegut a 17.494 treballadors autònoms de les Illes Balears alguna de les prestacions que s’han posat en marxa per pal·liar la situació d’aquest col·lectiu com a conseqüència de la pandèmia de la COVID-19. En total representen el 4% de les 469.320 sol·licituds aprovades en tot l’Estat a 29 de març, els titulars de les quals reben una nòmina de 435,36 euros. En el seu conjunt, el pressupost destinat a aquestes ajudes en un any s’aproxima als 6.000 milions d’euros.

A aquesta nòmina hi tenen dret els treballadors per compte propi que s’han vist obligats a suspendre la seva activitat temporalment per una resolució administrativa relacionada amb el control de la pandèmia. També inclou tres tipus més de  prestacions, que són la que és compatible amb l’activitat, l’ajuda extraordinària per baixada d’ingressos (per qui no compleix els requisits de període de carència de la convocatòria anterior) i les ajudes per a autònoms de temporada. Totes elles estan recollides en el Reial Decret-llei 2/2021 pel qual es van prorrogar, amb algunes modificacions, les ajudes a aquest col·lectiu, després de l’acord assolit amb les associacions d’autònoms.

 

Hostaleria, el sector amb més beneficiaris

Per sectors, el de l’Hostaleria compta amb un nombre major de beneficiaris d’aquestes ajudes; representen un de cada tres treballadors d’aquesta branca dels serveis. Transport i Emmagatzematge, amb un 23% del total, i Comerç, amb un 13%, són els altres dos amb més destinataris en el conjunt del país.