Inaugurat el Centre de Recuperació de la Tortuga Mediterrània de Marçà

01/05/2010

Avui, a Tarragona


• La Fundació Biodiversitat ha recolzat la construcció i posada en marxa d’aquest centre, que contribuirà a la conservació i estudi de la població “Testudo hermanni hermanni”

La directora de la Fundació Biodiversitat, fundació pública del Govern d'Espanya, dependent del Ministeri de Medi ambient i Medi Rural i Marí, Ana Leiva, ha participat, avui, en la inauguració del Centre d'Interpretació de la Tortuga Mediterrània de Marçá, a Tarragona, al costat de l'alcalde de Marçá, Josep Piqué Castellnou; al secretari general del Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya, Eduard Pallejà; a la subdelegada del Govern a Tarragona, Teresa Pallarés; al director general d'Administració Local del Departament de Governació i Administracions Públiques, Carles Bassaganya, i al director dels Serveis Territorials del Departament de Governació i Administracions Públiques a Tarragona, Francesc Tarragona.

L'any Internacional de la Diversitat Biològica, la Fundació Biodiversitat continua brindant el seu suport a projectes que, com en aquest cas, impulsen l'estudi i conservació d'espècies autòctones, així com la protecció dels seus hàbitats. Aquest centre de recuperació i interpretació neix d'una iniciativa local per protegir la població de tortuga mediterrània (Testudo hermanni hermanni), en Marçá, Tarragona.
El centre, ubicat en el Parc dels Olors de la Miloquera de Marçá, compta amb un nucli zoològic, amb jardins i espais de passada per a visitants i cuidadors i cinc jaulones de permanència dels exemplars. A més, hi ha una zona d'aïllament, una zona d'hospitalització i una zona perquè els reproductors visquin en semillibertat.
Aquest centre pretén contribuir amb la conservació i estudi de la tortuga mediterrània, que compta amb una població escassa que la situa en perill d'extinció. Aquestes instal·lacions proporcionen la possibilitat de recuperar exemplars ferits o malalts, reproduir en captivitat l'espècie per al reforç de les seves poblacions en el medi natural i sensibilitzar els visitants sobre la importància de la mateixa.